Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
Istvan Teglas în Pescărușul. Ultimul act, un spectacol de teatru-concert
(Teatru)
Actorul Istvan Teglas va debuta in spectacolul de teatru-concert Pescarusul. Ultimul act,  regizat de Carmen Lidia Vidu, joi, 17 aprilie, ora 20:30 la Teatrul Elisabeta, Bulevardul Regina Elisabeta nr 45.
Actorul Istvan Teglas se afla la cea de-a doua colaborare cu regizoarea Carmen Lidia Vidu, care a creat un concept unic pentru piesa lui Cehov, proiect din care fac parte acrita Ioana Marchidan, soprana Catalina Antal si muzicianul Ovidiu Chihaia. 

"Pescarusul.Ultimul act" este un spectacol vizual in care o lumina se plimba mereu pe scena si, intr-o stare de nerv si abandon, ne lasa sa vedem franturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena… Textul spectacolului  are la baza al patrulea act al piesei "Pescarusul" de A. P. Cehov, una dintre cele mai jucate si iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinatie de muzica de opera, muzica post-rock , dans contemporan, teatru. Toate intr-o ora de emotie, de iubire, de poveste. O ora in care vei fugi din cotidian, o ora in care sufletul tau se va simti liber. O ora in care vei deveni un alt “TU” (Carmen Lidia Vidu, regizor)

„Teatrul contemporan e doar rutina si prejudecata.”

Intr-una din zile am intrat intr-o cladire inalta din perioada interbelica pe care scria Teatrul Elisabeta, determinata sa ma reculeg intr-o sala de spectacol goala ca intr-o biserica unde vii sa te rogi. Am deschis usa, dar cortinele visinii mi-au oprit pasii si mi-au ascutit simturile: pe un fundal sonor redat de vocea calda si puternica a unei soprane, acompaniata de o chitara electrica docila si visatoare, doua corpuri firave isi cautau nuantele. Momentul feeric este adus pe pamant de o voce blajina, neoscilanta. 
Tocmai prinsesem un crampei de la repetitia regizoarei Carmen Lidia Vidu impreuna cu actorii Ioana Marchidan si Istvan Teglas, la un spectacol de teatru-concert noise, un concept care ii apartine in exclusivitate regizoarei, inspirat de Pescarusul al lui Cehov. (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Spectacolul Pescarusul. Ultimul act este cea mai noua productie teatrala semnata Asociatia Inspira si On Stage. Biletele sunt disponibile la sediul Teatrului Elisabeta, precum si online pe bilet.ro si myticket.ro. Informatii suplimentare aflati apeland numarul de telefon 0727703703.

Istvan Teglas_Ioana Marchidan_Pescaru?ul.Ultimul act
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate