Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Concert extraordinar susținut de soprana Angela Gheorghiu cu ocazia Zilelor Bucureștiului
(Muzică)
Primaria Capitalei prin ArCub organizeaza in cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucurestiului cel mai mare concert de muzica clasica, sustinut de superstarul international soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20.30, in Piata Constitutiei.
Angela Gheorghiu superstar international, cea mai fascinanta si talentata artista de opera a timpurilor noastre, concerteaza la Bucuresti sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alaturi de Filarmonica George Enescu si tenorul Teodor Ilincai. 

Concertul este o premiera pentru Romania, avand la baza un concept unic, care imbina muzica clasica cu cele mai noi elemente de tehnologie si video mapping. Faptul ca nucleul acestui spectacol este insasi celebra soprana Angela Gheorghiu, o valoare inestimabila, face ca acest eveniment sa fie cu totul si cu totul special, o nestemata artistica, oferita locuitorilor Capitalei. Concertul are loc in aer liber, in Piata Constitutiei, iar accesul este gratuit. Un regal oferit publicului, o invitatie la descoperirea valorilor autentice romanesti, dar si la reconectarea cu vibratia profunda a muzicii de opera. Aclamata pe marile scene internationale, dorita la cele mai impunatoare si de seama evenimente din lume, Angela Gheorghiu straluceste ca un fenomen rar: nu doar o cantareata si actrita cu o tehnica vocala exceptionala si inteligenta dramatica si muzicala profunda, dar si un comunicator magnetic, care ajunge la inimile si la mintile unui public extrem de larg, care variaza de la connaisseuri exigenti la intruniri informale. A adus cele mai inalte valori ale artei operei catre o comunitate vasta la nivel mondial, pe o scara neobisnuit de larga.

Formatul de spectacol inedit propus, in care intreaga scena este acoperita in totalitate de proiectii video creeaza iluzia unui adevarat film 3D. Concertul are un concept inovator, celebrele piese muzicale fiind sincronizate perfect cu proiectii de video mapping special gandite pentru acest show, artistii fiind armonizati, pe tot parcursul concertului, de un decor virtual tridimensional. 

Zilele Bucurestiului continua in weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping si concerte pop-rock in Piata Constitutiei. Anul acesta Zilele Bucurestiului aniverseaza alaturi de locuitorii orasului 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei.

Angela Gheorghiu
Angela Gheorghiu, superstar international, cea mai fascinanta si talentata cantareata de opera a timpurilor noastre, s-a nascut in orasul Adjud din Romania. A urmat scoala de Muzica din Bucuresti si a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din capitala. A studiat cu remarcabila profesoara de muzica Mia Barbu.

Pentru cariera ei stralucita, Angela Gheorghiu a primit mai multe distinctii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris si titlurile de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor, dar si de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, acordate de Guvernul francez. In decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte din Iasi. In acelasi an, Angela Gheorghiu a fost decorata cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor - cea mai inalta decoratie acordata de catre presedintele Romaniei. In octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al Romaniei, pentru promovarea valorilor culturii romanesti in strainatate.

In ultimii ani, Angela Gheorghiu a interpretat spectacolele Adriana Lecouvreur, Tosca si La Bohe`me in Viena, Paris si Londra, si concerte in Amsterdam, Londra, Praga, Mu¨nchen, Hamburg si Viena (Konzerthaus) si mai multe recitaluri. In martie 2015 a debutat in rolul lui Charlotte din Werther de Massenet. In august 2015 a cantat Werther la Salzburger Festspiele si a avut un concert la Grafenegg (Austria). In ianuarie 2016 a revenit la Royal Opera House cu Tosca, un spectacol pe care l-a jucat la Wiener Staatsoper in februarie si aprilie 2016. 
Toate aceste spectacole si recitaluri au confirmat statutul Angelei Gheorghiu ca una dintre cele mai iubite staruri ale operei. In interpretarile ei, Angela Gheorghiu se dedica meticulos celor mai fine detalii ale partiturilor compozitorilor si, in traditia marilor cantareti din istorie, sintetizeaza adevarul obiectiv si inspiratia subiectiva, balansand in mod subtil acesti doi poli care sunt Ying si Yang vitali pentru interpretarea operei. 
Angela Gheorghiu a emotionat multimi de spectatori din marile sali de opera si de concerte ale lumii si a inspirat milioane de oameni la evenimente cum ar fi celebrarea jubileului de aur al Reginei Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, concertul pentru premiul Nobel pentru pace la Oslo, concertul jubileului Reginei Beatrix la Palatul din Amsterdam, ceremonia de deschidere a celui de-al 59-lea Festival de Film de la Cannes si deschiderea Amfiteatrului Katara in Doha, Qatar. In diverse locuri, pe scene de opera si de concert internationale, sau in cinematografe unde poate fi vazuta jucand in filme realizate special pentru ea, Angela Gheorghiu captiveaza publicul ei extrem de divers. 
Angela Gheorghiu este un ambasador legendar pentru opera. 

Eugene Kohn
Eugene Kohn si-a inceput cariera ca acompaniator de pian al unor staruri de opera precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti si Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregatire cu dirijori cunoscuti ca Fausto Cleva, Thomas Schippers si Erich Leinsdorf. Dupa ce dirijeaza frecvent la Metropolitan Opera din New York, isi face debutul pe scena operelor din Viena, Paris, Berlin, Buenos Aires. in prezent se dedica atat operei cat si simfoniilor si este directorul muzical al concertelor internationale ale lui Placido Domingo si Andrea Bocelli. 
 
Filarmonica George Enescu
Fondata in 1868 din initiativa unui grup de muzicieni in frunte cu dirijorul Eduard Wachmann, Filarmonica din Bucuresti concerteaza incepand cu 1889 sub cupola Ateneului Roman. Din 1955 poarta numele Filarmonica George Enescu alaturi de care au evoluat, pe parcursul anilor, Arthur Rubinstein, Lord Yehudi Menuhin, Sergiu Celibidache, Dinu Lipatti. Seria discografica inaugurata in perioada interbelica prin inregistrarile realizate cu participarea lui George Enescu este continuata si imbogatita cu seturi de anvergura, precum integrala creatiei simfonice si concertante de Brahms si integrala lucrarilor compuse de George Enescu.

Teodor Ilincai
Teodor Ilincai si-a facut debutul international in decembrie 2009, la Opera Regala din Londra cu Boema, atragand atat aprecierea publicului, cat si a criticii de specialitate, precum si sansa de a debuta discografic, intr-o inregistrare difuzata de Casa de Discuri Opus Arte, alaturi de Hibla Gerzmava (in rolul Mimi) si sub bagheta lui Andris Nelsons. in 2013, i-a fost decernat Premiul de Excelenta pentru promovarea imaginii Romaniei In strainatate de catre Elite Art Club Unesco.  

Afis Concert Extraordinar Angela Gheorghiu 15 septembrie



ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate