Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Concerte în aer liber din 2 septembrie la Piața Festivalului George Enescu
(Muzică)
Sambata, 2 septembrie incep concertele de muzica clasica in aer liber la Piata Festivalului George Enescu. Evenimentul debuteaza la ora 20:00 cu un concert extraordinar sustinut de Orchestra Simfonica Bucuresti, sub bagheta dirijorului francez Benoit Fromanger.
Primul weekend al festivalului continua duminica, 3 septembrie, ora 20:00, cu Orchestra Nationala Radio, alaturi de dirijorul Cristian Orosanu si violonistul Roman Patocka.

Piata Festivalului face parte din seria de proiecte dedicate Festivalului George Enescu, al treilea cel mai important eveniment muzical din lume, dupa BBC Proms si Festivalul din Lucerna. Festivalul este organizat pentru a oferi publicului accesul gratuit la concerte de muzica clasica. Astfel, intre 2 si 24 septembrie, in Piata George Enescu, spectatorii vor avea ocazia sa asculte cele mai bine cotate orchestre, ansambluri si dirijori din Romania, alaturi de generatia noua de muzicieni, solisti si instrumentisti internationali.

Piata Festivalului inseamna 19 mari orchestre, ansambluri si solisti din 10 tari care vor concerta live intre 2 si 10 septembrie in Piata George Enescu. Repertoriul acestei editii trece de la Anotimpurile lui Vivaldi in versiunea Symphactory Orchestra (luni, 4 septembrie), la muzica lui Mozart si Ceaikovski in versiunea Orchestrei de Camera Radio (marti, 5 septembrie), la tangoul argentinian al lui Piazzola interpretat la vioara Stradivarius Elder de Alexandru Tomescu (miercuri, 6 septembrie), la lucrarile baroc ale instrumentistilor de la Bucharest Baroque Ensemble (joi, 7 septembrie).

De asemenea, spectatorii sunt invitati sa participe, intre 2 si 10 septembrie, la tombola Piata Festivalului George Enescu, dedicata participantilor peste 18 ani. Premiile sunt oferite de Ama Travel, MIO Romania si Pegas, iar regulementul oficial al tombolei poate fi gasit aici. Rezultatele concursului vor fi publicate luni, 11 septembrie pe arcub.ro.

Programul Piata Festivalului continua si in perioada 11 – 24 septembrie cu recitaluri zilnice sustinute de elevi si studenti din toata tara, urmate de transmisiuni in direct ale concertelor de la Sala Mare a Palatului, din cadrul Festivalului George Enescu. in intervalul 17:00 – 19:00, pe scena din fata Ateneului urca tinerii muzicieni de la scoli, licee si universitati din Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, Tulcea, Timisoara, Galati, dar si SUA. Transmisiunile live incep de la ora 19:30, in zilele de luni, marti si miercuri, iar joi, vineri, sambata si duminica de la ora 20:00 unde poate fi ascultata muzica marilor compozitori in interpretarea unor orchestre legendare precum Royal Philarmonic Orchestra, Filarmonica della Scala, Israel Philharmonic Orchestra, Orchestre National de France. 

Programul complet https://arcub.ro/eveniment/piata-festivalului-george-enescu-revine-septembrie-la-bucuresti/ 

Accesul la toate concertele din cadrul Pietei Festivalului George Enescu este gratuit. 

Parteneri media: Europa FM, RFI Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, BIZ, Romania Pozitiva, orasulm.eu, inoras.ro, urban.ro, iconcert.ro.

Sponsori: Ama Travel, MIO Romania, Pegas, KAWAI.

Afis Piata Festivalului George Enescu


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate