Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lansează la 1 septembrie
(Muzică)
Muzica clasica ramane in top si dupa Festivalul „George Enescu” in sezonul toamna-iarna de la Sala Radio. Saptamanal vor avea loc  recitaluri si concerte exceptionale cu interpreti si dirijori valorosi din tara si strainatate.
Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera, Corul de copii si Corul academic, Big Band-ul radio si Orchestra populara, dar si Cvartetul Voces, au pregatit evenimente pentru toate gusturile.

Lucrari orchestrale celebre atrag publicul la concertele Orchestrei Nationale Radio din fiecare vineri, incepand din 29 septembrie : S. Rachmaninov - Concertul nr. 2 in do minor pentru pian si orchestra, Bizet-Scedrin - Suita Carmen, N. Paganini - Concertul nr. 1 in re major pentru vioara si orchestra, M. Ravel - Daphnis si Chloé, Suitele I si  II, C. Saint-Saëns - Danse macabre, S. Rachmaninov - Dansuri simfonice si lista ar putea ontinua

Asadar, pentru a fi siguri ca nu pierdeti cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, va propunem, incepand din 1 septembrie 2017, abonamentele pentru perioada toamna - iarna 2017 a stagiunii de la Sala Radio.

Interpretarea violonistului Gabriel Croitoru in Concertul nr. 3 in si minor pentru vioara si orchestra de Saint-Saens, a violonistului Alexandru Tomescu in Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 61 de Beethoven, a pianistului Horia Mihail in Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra de Beethoven sunt alte cateva seri muzicale la care va invita Orchestrele si Corurile Radio Romania.

De pe afisele Salii Radio nu puteau lipsi nici evenimentele care si-au creat deja o traditie: recitalurile de la Bucuresti din cadrul turneelor nationale „Duelul viorilor” (1 octombrie) si „Va place Beethoven?” (24 octombrie), ce vor prilejui reintalnirea spectatorilor cu pianistul Horia Mihail si cu violonistii Gabriel Croitoru si Liviu Prunaru, dar si cu violoncelistul Razvan Suma si pianistul Daniel Goiti.

Concertele de jazz ale Big Band-ului Radio (dirijat de Ionel Tudor) sau cele de muzica folclorica cu Orchestra de Muzica Populara Radio (dirijata de Adrian Grigoras) vor completa calendarul noii stagiuni.

Va asteptam asadar din 1 septembrie la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64 pentru a va asigura locurile cele mai bune! Pentru detalii puteti contacta casa de bilete la telefon: 021-303.14.28 sau 021-314.68.00. 

Programul este:
-de luni pana vineri, intre orele 9.00-18.00 ; 
-in zilele de concert/spectacol din timpul saptamanii : 09:00-20:00 ;
-in zilele de concert/spectacol din weekend : 09:00-12:00 si 15:00-20:00 (casa este inchisa sambata si duminica in zilele fara concert).

Abonamentele sunt valabile la toate concertele si recitalurile din stagiunea Orchestrelor si Corurilor Radio, cu exceptia concertelor Orchestrei de Muzica Populara Radio. 

Preturile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2017):


- Abonamente de acces:
- categoria I – 495 lei
- categoria a II-a - 396 lei
- categoria a III-a – 297 lei

- Abonamente cu valoare redusa (pensionari, elevi, studenti)
- categoria I redus - 297 lei
- categoria a II-a redus – 238 lei

Incepand din noua stagiune, biletele si abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor si Corurilor Radio se vor achizitiona on-line prin reteaua www.bilete.ro (www.bilete.ro). 
Abonamentele de acces cu pret intreg sunt disponibile si pe www.bilete.ro, 
Acestea se pot cumpara de la Casieria Salii Radio si de asemenea sunt disponibile si in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, magazinele Germanos si Inmedio semnalizate Bilete.ro.

Abonamentele cu pret redus se pot achizitiona numai de la casa de bilete a Salii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie si a cartii de identitate. 

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Accesul la Sala Radio, cu transportul in comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 si 44 pana la statia „Radio Romania” – Piata Virgiliu (Str. Berzei la intersectia cu stirbei Voda, in apropierea strazii Berthelot). Puteti de asemenea alege mijloacele de transport care circula in apropiere – Str. Mircea Vulcanescu, Str. Berzei, Str. stirbei Voda, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc. 


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate