Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Trei dintre cei mai buni tineri dirijori din lume concertează la Ateneul Român pe data de 30 Septembrie
(Muzică)
Pe data de 30 septembrie 2017, la ora 19.00 in Sala Mare a Ateneului Roman va avea loc Concertul de Gala ce marcheaza Finala Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti – editia a VIII-a.
Competitia este afiliata Concursului International George Enescu si a devenit unul dintre cele mai importante repere culturale internationale ale Romaniei. Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti reuneste anual 50 de tineri dirijori din toate colturile lumii si un juriu de exceptie. Anul acesta, in mod exceptional, Concursul s-a bucurat de sprijinul unei personalitati muzicale marcante din Romania - Dan Dediu - care a compus pentru etapa a II-a lucrarea Elegia Minacciosa.

Talentatul solist Octavian Lup, alaturi de Orchestra Simfonica a Filarmonicii George Enescu si de cei trei finalisti ai competitiei vor oferi publicului un concert unic, in cadrul caruia vor interpreta lucrari de Brahms, Sostakovici si Strauss. Un concert dedicat maiestuozitatii si splendorii geniului muzical, gala va fi o experienta plina de inspiratie.

Octavian Lup isi incepe activitatea muzicala la varsta de 7 ani si studiaza violoncelul la Liceul de Muzica Sigismund Toduta din Cluj-Napoca. In anul 2010 devine absolvent al Universita?ii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Marin Cazacu si isi continua studiile la Conservatorul National Superior din Paris, unde ii are ca mentori pe celebrii violoncelisti Roland Pidoux si Xavier Phillips. In prezent este doctorand si profesor asociat la Universitate Na?ionala de Muzica Bucuresti De asemenea este prim violoncelist al orchestrei „Camerata Regala” si membru al ansamblului „Orchestra Romana de Tineret”.

Biletele pentru concert se gasesc pe www.eventim.ro. 

Evenimentul este organizat de Asociatia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant in Romania al Jeunesses Musicales International – cea mai ampla organizatie non-guvernamentala dedicata tinerilor muzicieni din lume. Asociatia desfasoara, inca de la infiintarea sa in 2003, proiecte de anvergura si inalta calitate artistica in vederea promovarii tinerilor artisti, expunerii valorilor culturale deja consacrate si promovarii culturale a Romaniei la nivel international.

Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii
Multumim partenerului nostru principal, la Fantana. Multumim SE-GES, IBIS Hotels, Hotel Cismigiu si Boutique du Pain. 

Pentru mai multe detalii despre concurs, consultati http://www.bucharestcompetition.ro/

Afis gala


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate