Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Inside-Out - inaugurarea proiectului de artă sonoră în spațiul public
(Muzică)

Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), in parteneriat cu Institutul Goethe si cu Muzeul Municipiului Bucuresti, anunta debutul unui proiect neconventional, ce prezinta instalatii de arta sonora in spatiul public, numit Inside-Out.
Proiectul va fi inaugurat pe 14 septembrie, ora 16:00, pe strada Postei, in spatele Muzeului National de Istorie a Romaniei.
Inside-Out aduce pentru prima data arta sonora in zona turistica a capitalei, un spatiu inundat de muzica pop.

In perioada 14-24 septembrie 2017, bucurestenii au ocazia sa parcurga traseul sonor, care incepe pe Strada Postei, continua la Curtea Veche si se incheie in Piata Sfantul Anton.

Curatoarea proiectului, Antje Vowinckel, si artista Maria Balabas creeaza un refugiu in fata asaltului de mesaje comerciale si politice, astfel incat cetatenii sa-si recupereze spatiul public intr-o maniera constienta si activa. In acest fel, vizitatorii pot percepe spatiul public totodata ca experienta senzoriala.

Timp de unsprezece zile, in trei locuri distincte (Piata Sfantul Anton, strada Postei si strada Franceza), sunetele vor stimula trecatorii, schimbandu-le modul in care percep mediul inconjurator. Acestea vor vorbi despre arhitectura interioara a spatiului, fie ca sunt sunete materiale ori miscari imaginare in interiorul unei cladiri.

Cele trei spatii se afla in aceeasi zona, pentru a putea fi vizitate cu usurinta, unul dupa celalalt: Strada Postei: arta sonora in burlanele cladirilor, Strada Franceza: Ruine interactive la Curtea Veche, Strada sepcari – Piata Sfantul Anton.

Inside-Out - este un proiect al Institutului Goethe in colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie a Romaniei, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la semnarea Tratatului dintre Romania si Republica Federala Germania privind cooperarea prieteneasca si parteneriatul in Europa. 

Afi? - Inside-Out


Muzeul National de Istorie a Romaniei, inaugurat in anul 1972, este una dintre institutiile reprezentative ale culturii romanesti. Muzeul este adapostit intr-o cladire monument istoric, denumita in trecut Palatul Postelor, aflata in cuprinsul vechiului centru istoric al Bucurestiului. Prin colectiile sale, MNIR detine un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustreaza toate perioadele semnificative din trecutul poporului roman, cat si din vremea unor civilizatii care au existat in vechime pe actualul teritoriu al tarii noastre.

Goethe-Institut este o institutie culturala care promoveaza cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial. Prin informatii despre viata culturala, sociala si politica prezinta un tablou vast al realitatii germane.

Antje Vowinckel este o artista din Berlin, specializata pe sound-art si radio. A studiat literatura si muzica. Arta ei se concentreaza pe aspectele muzicale din limba, de exemplu in compozitiile cu improvizatii de limba si dialect cat si performence-uri muzicale cu imagini si obiecte.

Maria Balabas modereaza emisiunea Dimineata crossover de la Radio Romania Cultural si a creat proiecte dedicate noilor forme de creatie radiofonica (Generatia sonora). Creeaza instalatii sonore generate de interesul artistic pentru forma de memorie auditiva specifica inregistrarilor de teren.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate