Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Start înscrieri: 100 de activități gratuite la cea de a III-a ediție Narativ – Festivalul de lectură pentru copii unde cititul e plăcere!
(Literatură)
In weekend-urile 7-8 si 14-15 octombrie 2017, Asociatia Curtea Veche ii invita pe cei mici si pe cei mari sa descopere in cate feluri pot citi o poveste la cele aproape 100 de activitati gratuite din cadrul Festivalului de lectura pentru copii Narativ, editia a III-a. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si realizat cu sprijinul Kaufland Romania.
 
Programul este disponibil pe site-ul narativ.ro, unde doritorii se pot si inscrie la activitatile preferate. Festivalul va avea loc la Colegiul National „Cantemir Voda” din Bucuresti si este destinat in principal copiilor cu varste intre 3 si 14 ani care, alaturi de Nara si Tiv, ghizii aventurosi ai Festivalului, vor desena, vor compune muzica, vor face teatru si recenzii video, vor invata tehnici de dezbatere, vor schimba carti intre ei si chiar vor inventa propriile povesti. Si, pentru ca obiceiul lecturii se creeaza cu sprijinul adultilor de acasa si de la scoala, organizatorii au pregatit o serie de conferinte pentru parinti si profesori sustinute de catre specialisti in educatia nonformala si psihologia copilului.

Tribunalul personajelor, Booktubing, Teatru de umbre, Rime si ghicitori, Litere pentru prichindei sunt doar cateva dintre activitatile propuse. Cea de a treia editie a festivalului Narativ aduce in premiera ateliere de storytelling in limbile engleza, germana, maghiara, spaniola si ateliere interactive pentru copii cu deficiente de auz si de vedere. Activitatile sunt realizate in jurul celor mai frumoase titluri ale literaturii universale, precum Alice in tara Minunilor, Peter Pan, Robinson Crusoe, O calatorie spre centrul Pamantului, O mie si una de nopti, Heidi sau Odiseea.

Statistici ingrijoratoare privind gradul de lectura si de intelegere a textelor in randul elevilor din Romania arata ca doar 8% dintre copiii bucuresteni citesc de placere in timpul liber si ca 42% dintre elevii cu varsta de 15 ani sunt analfabeti functionali. Festivalul Narativ este locul unde copiii pot sa porneasca impreuna intr-una dintre cele mai frumoase aventuri:  cea a cititului de placere.

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania. Mai multe informatii despre Asociatia Curtea Veche puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche. 

Narativ 5


Narativ 12


Narativ 13


Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. 

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Afis_NARATIV_2017


Sponsor official: Kaufland
Parteneri: Curtea Veche Publishing, Herlitz Romania, Lugera – The People Republic, Mount Himalaya Tea, Pelikan, Sameday Courier
Parteneri institutionali: Colegiul National „Cantemir Voda”, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, International British School of Bucharest, British Council, Institutul Cervantes din Bucuresti, Goethe-Institut Bucuresti, Artcrowd – Artisti in educatie, Asociatia Sonia Maria, Mindstage, scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti
Partener de joaca: SLooP 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate