Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Un trio de excepție la cea de-a zecea ediție a Concertului Regal Caritabil
(Muzică)
Cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regele Mihai I, in prezenta membrilor Familiei Regale a Romaniei, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei va invita la un concert sustinut de artisti de renume, muzicieni romani cu recunoastere internationala. Aceasta editie aniversara ii aduce alaturi pe trei dintre artistii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoitei, Alexandra Dariescu si Teodor Ilincai, acompaniati de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub indrumarea dirijorului Tiberiu Soare.
Remus Azoitei, violonistul care a impresionat audienta cu un concert triumfal in 2011 la Ateneul Roman, in prezenta MS Regelui Mihai, revine anul acesta ca protagonist al editiei aniversare de 10 ani a Concertului Regal caritabil din 25 octombrie 2017. Numit de catre revista britanica The Strad ca “un virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloasa”, violonistul Remus Azoitei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonica din orasul sau natal, Galati. Din 2001, Remus Azoitei este profesor de vioara al Academiei Regale de Muzica din Londra, la acel moment fiind cel mai tanar profesor de vioara din intreaga istorie a Academiei. In 2007, pune bazele Societatii Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori precum si director artistic.

Alexandra Dariescu a incantat publicul prezent la Ateneul Roman in 2014 cu o interpretare unica a repertoriului Ceaikovski intr-un concert al tineretii. Pianista cu o evolutie fulminanta va marca printr-o prestatie unica editia aniversara de 10 ani a Concertului Regal Caritabil. De la Royal Albert Hall in Londra, pana la Concertgebouw in Amsterdam sau Carnegie Hall in New York, tanara pianista Alexandra Dariescu este numita “una dintre 30 de pianisti sub varsta de 30 de ani destinata pentru o cariera spectaculoasa” in International Piano Magazine. Alexandra este celebrata de public si critici peste tot in lume, avand in discografie 3 CD-uri inregistrate solo si 2 cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra si respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

Tanarul tenor Teodor Ilincai a oferit un spectacol de exceptie la Ateneul Roman in cadrul Concertului Regal Caritabil din anul 2015, marcand audienta cu o interpretare unica pe scena muzicala din Romania. Cu o experienta vasta pe scenele importante ale lumii, el este apreciat deopotriva de critici si public pentru culoarea speciala, particulara a vocii sale, calda si puternica in acelasi timp, dar si pentru muzicalitatea si daruirea cu care abordeaza repertoriul operistic. Dintre colaborarile cu nume importante ale liricii mondiale, se numara concertele din Valladolid (2011), Londra si Bodrum (2013), alaturi de prestigioasa soprana Angela Gheorghiu.

Dirijor al Orchestrei Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, maestrul Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Absolvent a doua dintre facultatile Universitatii de Muzica din Bucuresti, maestrul si-a inceput activitatea ca dirijor din anul 1999, lucrand alaturi de orchestre atat in afara tarii cat si pe numeroase scene din tara.

Infiintata in anul 2014 de catre dirijorul Tiberiu Soare, Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a debutat in acelasi an, la Ateneul Roman, la Concertul Regal Caritabil. Astfel, a devenit una dintre cele mai indragite orchestre de tineri muzicieni din Romania, cat si o prezenta spectaculoasa a fiecarei editii ulterioare a Concertului Regal Caritabil. O puteti asculta la cea de-a 10-a editie aniversara a Concertului Regal Caritabil, alaturi de un trio de exceptie: Remus Azoitei, Alexandra Dariescu si Teodor Ilincai. 

Evenimentul va avea loc miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19:00, la Ateneul Roman, iar fondurile stranse in urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera burse de studiu celor mai talentati tineri artisti romani, aflati in situatii materiale dificile.

Bilete sunt disponibile pe www.fpmr.ro/evenimente-si-campanii/concert-regal/ 

event 1920x1080


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate