Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Opera Comică pentru Copii prezintă premiera baletului „Lumea Păpușilor” și lansează campania „Păpușile Operei Comice”
(Teatru)
Pe 23 si 24 septembrie, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), prezinta, in premiera, baletul „Lumea Papusilor”, in regia si coregrafia lui Catalin Caracas, cu scenografia Adrianei Urmuzescu si coloana sonora semnata de Antonel Oprescu. Spectacolul, care se va juca la Sala Mare, are la baza baletul clasic „Coppélia” de Léo Delibes, cu un libret scris de Charles-Louis-Étienne Nuitter si pus in scena prima oara la Teatrul Imperial din Paris, in 1870.
Copiii vor putea vedea cum papusile prind viata, urmarind povestea a doi tineri logodnici care trec cu succes proba iubirii lor in urma unei incercari neasteptate. Tanara Swanilda isi surprinde logodnicul, pe Franz, suspinand la vederea unei frumoase domnisoare la fereastra mesterului Coppélius, aceasta fiind nimeni alta decat una dintre papusile mesterului. Cuprinsa de gelozie, tanara reuseste sa patrunda alaturi de prietenele sale in atelierul batranului. Coppelius revine in atelier si le izgoneste pe fete, mai putin pe Swanilda, care se asaza in locul papusii si se deghizeaza in hainele ei.
 
„<<Lumea papusilor>> e o lume fantastica, iar cu puterea mintii putem sa insufletim chiar si papusile. Mi-am dorit un spectacol dinamic si antrenant pentru copii. Am pastrat esenta povestii si am incercat sa comprim toata actiunea la o ora de spectacol, pastrand toate momentele principale.  <<Coppélia>> nu poate lipsi de pe afisul unui teatru liric, mai ales din repertoriul unui teatru de opera si balet dedicat celor mici. Este printre primele balete cu care copiii trebuie sa se familiarizeze din marea familie a baletului clasic”, spune regizorul si coregraful Catalin Caracas.
 
Cu ocazia punerii in scena a acestui balet, OCC deruleaza campania „Papusile Operei Comice”. In perioada 15 septembrie - 15 octombrie, bucurestenii sunt invitati sa doneze papusi in stare buna, care vor fi colectate in urna amplasata la intrarea principala a institutiei din Calea Giulesti nr. 16. Papusile stranse vor fi apoi donate asociatiilor care se ocupa de copiii defavorizati.
 
Baletul „Lumea Papusilor” se adreseaza copiilor cu varsta de peste 3 ani. Biletele pot fi cumparate de pe site-ul institutiei, www.operacomica.ro, prin reteaua bilete.ro. Teaser video: bit.ly/LumeaPapusilor-teaser.
 
In perioada urmatoare, copiii si parintii vor putea urmari, la Sala Mare, o serie de productii noi, dar si spectacole indragite ale Operei Comice pentru Copii: baletul „Printul Crab”, opera „Hänsel si Gretel” si suita de spectacole itinerante „Noaptea Vrajitoarelor”, in octombrie, iar in noiembrie baletul „Frumoasa Vasilisa” si premiera operetei „Noapte la Venetia”. Luna decembrie va prilejui reintalnirea publicului spectator cu personajele celebrului balet „Spargatorul de Nuci”, a carui coregrafie este semnata tot de Catalin Caracas.
 
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentatii, dintre care 16 premiere.

Afis_Lumea Papusilor


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate