Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Începe Toamna 2017 la Replika!
(Teatru)
Timp de doua luni, in cadrul proiectului Toamna 2017 la Replika, puteti viziona spectacole de teatru care abordeaza teme si subiecte relevante pentru lumea in care traim: familia contemporana, educatia sexuala, maternitatea si adolescenta, perceptia majoritatilor asupra minoritatilor reprezentate cliseizant etc..
Programul debuteaza pe 21 septembrie cu Familia Fara Zahar (texte Mihaela Michailov, versuri Bobi Dumitras, muzica Bogdan Burlacianu, regia Radu Apostol), un spectacol muzical despre istoria familiei romanesti, despre traditie, stereotipuri mostenite si nevoia de a ne crea propriile cadre familiale de apartenenta emotionala. Spectacolul este o coproductie Teatrul Mic-Centrul Replika. 

In cadrul Toamnei 2017 la Replika vor fi prezentate cele mai recente patru premiere ale Centrului Educational, explorari teatrale ale problematicilor legate de tabuuri sexuale, relatii de familie care se confrunta cu provocarile adolescentei si care testeaza limitele comunicarii parinti-copii, violenta de gen, cyberbulling-ul si dominantele societatii patriarhale.

In Toamna 2017 la Replika vor putea fi vazute doua instalatii: NoulVechiAcasa, de Peca Stefan, despre optiunile si posibilitatile participarii varsticilor la viata sociala, si Pe ce stam – o instalatie creata de echipa Centrului Replika – despre istoria politica si afectiva a Centrului, despre transformari revelatoare din ultima suta de ani.

Toamna 2017 la Replika se incheie pe 15 noiembrie cu spectacolul Die Ziganiada, text Peca Stefan, regia France-Elena Damian - un spectacol care incearca sa raspunda la intrebarea ”cum ar arata Tiganiada de Ion Budai-Deleanu daca artisti romi ar povesti-o si reinterpreta-o azi?”. 

Dupa fiecare spectacol vor avea loc dezbateri cu publicul, moderate de jurnalista Dora Constantinovici. 

In cadrul proiectului Toamna 2017 la Replika, vor fi prezentate trei spectacole in 5 Institutii de invatamant din Bucuresti: Maskar [intre] – de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, Totul e foarte normal – text Alexa Bacanu, regia Leta Popescu si For(e)play – text si regie Ozana Nicolau.

Familia Fara Zahar_ foto_Bogdan Catargiu

Familia Fara Zahar foto Bogdan Catargiu


Maskar

Maskar


Piazzolla

Piazzolla


”Acest proiect cultural este finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB”

Centrul de Teatru Educational Replika reprezinta un spatiu cultural interdisciplinar, dedicat explorarii si prezentarii publice a creatiilor artistice performative, concepute de artisti activisti intr-o stransa relatie cu comunitatea. Artistii si cetatenii activi dau replica problemelor comunitatilor.
Centrul Replika isi propune sa devina o platforma de creatie pedagogica si arta participativa prin care categorii de public marginalizate sa se poata autoreprezenta si sa-si poata crea arta care le defineste nevoile si asteptarile. Credem ca accesul la orice manifestare culturala trebuie sa fie gratuit, sustinut de intreaga comunitate.
In 2016, Centrul de Teatru Educational Replika a obtinut premiul AFCN pentru incluziune sociala si dialog intercultural si a fost nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural, sectiunea “Proiecte culturale si festivaluri”.

Programul complet al CENTRULUI REPLIKA il gasiti pe 
www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational 

INTRAREA este GRATUITA
pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate