Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
Formele iubirii pentru Marius Manole în spectacolul Masculin-feminin
(Teatru)
Spectacolul “Masculin-feminin”, scris si regizat de Lia Bugnar, va avea loc vineri, 25 aprilie, ora 19.00 la Teatrul Elisabeta, situat in Bulevardul Elisabeta nr  45.
Distributia spectacolului este formata din Ilinca Manolache, Marius Manole, Laura Cret, Andrei Araditis si Theodora Stanciu. Biletele se pot achizitiona online de pe situl bilete.ro. Informatii suplimentare sunt disponibile la numarul de telefon 0727703703.

Masculin/Feminin” este, nu in ultimul rand, un spectacol filosofic. Din cand in cand, timpul se opreste in loc si cei doi copiii din pantecul Evei isi viseaza viitorul, dar nu se incumeta sa-l traiasca, preferand comfortul inexistentei blazate. Marius Manole este indeajuns de trist pentru a juca nenasterea si suficient de cinic pentru a o transforma in istoria tragi-comica a familiei sale. Ilinca Manolache zugraveste cu sarcasm fresca unei vieti (im)probabile, presarata cu dezamagire cronica si superficialitate. In universul imaginar in care dialogheaza, cei doi jongleaza cu diferite avatare – sunt iubiti, frati si simpli spectatori. ”(Teodora Gheorghe, scriitor)

“In spectacolul „Masculin-feminin“ vedem iubirea in cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viata deloc ideala pe care o traim in secolul acesta. Nu este nimic amplificat in realitatea povestilor Liei Bugnar. intamplarile sunt autentice si te trec prin mai multe stari: mai intai esti contrariat, apoi negi, apoi esti curios, apoi esti intelegator si empatic. Una dintre replicile pe care ti le poti nota direct in minte este cea a Theodorei Stanciu: „Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie“; este o replica simpla, care conceptualizeaza ideea de „imperfectiune feminina“. O alta replica memorabila este cea a Laurei Cret: „In loc sa te lasi dracului iubit, tu te ocupi de ura ta pentru tine“. E ca un joc perdant, intre fericire si egoism. Iar Marius Manole spune: „A doua sansa e doar felul universului de a-ti arata ca se poate si mai rau.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

“Piesa trimite la dualismul uman si modul in care partea feminina si cea masculina dinauntrul nostru se razboiesc, influentandu-ne viata. Fara indoiala, nu doar aceasta este ”morala”  piesei scrisa de Lia Bugnar, ci si faptul ca importanta infatisarii exterioare nu presupune o atat de mare ”bataie” de cap, pentru ca, femei sau barbati, sufletul e suflet si nu trebuie judecat dupa felul in care el se manifesta in carapacea din noi. Daca la inceput, iubirea pare calcata in picioare si umilita, aceasta triumfa intr-un final asa cum soarele isi scutura razele dupa furtuna sentimentelor si starilor care construiesc personajele pana aproape de paroxism. Iubirea ar trebui salvata, ar trebui suficient curaj cat sa treaca peste toate obstacolele si barierele, psihologice sau sexuale. Iubirea ar trebui implinita, indiferent de circumstante. Acesta este mesajul piesei Masculin / feminin, in regia Liei Bugnar, al carei scenariu este inteligent si interesant alcatuit. (Sowil, Revista Semne Bune)

Ilinca Manolache, Marius Manole- foto Oana Monica Nae

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate