Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
Mandarina – #prozăscurtă #pentruzilelungi de Răzvan Petrescu
(Literatură)
Joi, 28 septembrie, de la ora 18.30, Curtea Veche Publishing si libraria Carturesti Verona va invita sa participati la prezentarea noului volum de proza scurta a lui Razvan Petrescu, „Mandarina”.
Evenimentul va avea loc in Pergola din Gradina Verona (in spatele librariei Carturesti Verona, Strada Arthur Verona 13, Bucuresti).
Un stil inconfundabil, marcat de o melancolie difuza, profunda, ascunsa insa de mult umor, de o inepuizabila ironie si mai ales de auto-ironie. Un periplu literar prin realitatea cotidiana, vazuta de cele mai multe ori prin ochii unui scriitor, sarac, dar cu ambitii mari, blocat intr-un post de redactor... <<Mandarina>>, noul volum de proza scurta scris de Razvan Petrescu, este o carte <<despre fetite, bunici, informatori si alte personaje biblice>>, o rememorare a comunismului si o reinterpretare a realitatii polimorfe care i-a urmat. intre un realism sfasietor, al carui orizont este absurdul, si banalitatea cotidiana, prozele scurte din <<Mandarina>> au la baza o viziune tragicomica a existentei, a evenimentelor si figurilor publice care au marcat viata romaneasca a ultimelor decenii, in trecerea ei de la o veche lume a securistilor si temnicerilor la una a noilor imbogatiti”, in cuvintele criticului si scriitorului Marius Chivu.

Alaturi de autor, vor vorbi Marius Chivu si Iren Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing)

„Mandarina”, #prozascurta #pentruzilelungi de Razvan Petrescu este disponibila pentru precomanda la pretul de 32 lei, cu autograf din partea autorului, in magazinul online Curtea Veche Publishing: https://goo.gl/W54YPZ

Razvan Petrescu (n. 20 septembrie 1956) este unul dintre cei mai apreciati prozatori, dramaturgi si editori romani. Numit de o buna parte din critica, dar si de cititori, deopotriva, cel mai valoros autor roman contemporan de proza scurta, debuteaza in 1986, in volumul colectiv „Debut '86”. Urmeaza volumele „Gradina de vara” (proza scurta, 1989), „Eclipsa” (1993), „intr-o dupa-amiaza de vineri” (proza scurta, 1997), recompensat cu premiul Cartea Anului la Salonul National de Carte de la Cluj, premiul ASPRO pentru cea mai buna carte de proza a anului si premiul pentru proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Au urmat „Foxtrot XX” (meta-jurnal si publicistica, 2008, premiul pentru proza pe 2008, acordat de Radio Romania Cultural), „Variatiuni pe o tema de Vater-Puccini” (Curtea Veche Publishing, interviuri in proza, 2013), „Scrisori catre Mihai” (epistolar, Curtea Veche Publishing, 2014), „Ursuletul lui Freud” (critica fictional-literara, Curtea Veche Publishing, 2015).

O carte citita de Radio Guerrilla.
Partener: Carturesti Verona
Partener monitorizare presa: Klarmedia

mandarina_lansare


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate