Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Consiliul Regional de Orientare Strategică al Agenției universitare a Francofoniei, mediator al dialogului între universul academic și cel economic în Europa centrală și orientală
(Viață)
Agentia universitara a Francofoniei (AUF) in Europa centrala si orientala a organizat intrunirea Consiliului Regional de Orientare Strategica (CROS). Aceasta instanta a fost creata pentru a raspunde obiectivului Agentiei de a favoriza o apropiere intre mediul universitar si actorii din mediul privat si economic.
Acest dialog este esential pentru a permite institutiilor de studii superioare sa-si indeplineasca misiunea nu doar de excelenta academica, dar si de pregatire a studentilor pentru insertia pe piata muncii dupa terminarea studiilor, adesea dificila in contextele locale. O competitivitate crescuta pe piata muncii a tinerilor absolventi contribuie in mod direct la o mai buna dezvoltare economica si sociala.

Consiliul Regional de Orientare Strategica din Europa centrala si orientala are vocatia de a emite recomandari in armonie cu strategia Agentiei, orientata catre o mai buna insertie profesinala a absolventilor si catre accentuarea rolului universitatilor ca actori ai dezvoltarii globale si locale. 

CROS este alcatuit din personalitati ale mediului socio-economic din regiunea Europa centrala si orientala:

Monica JIMAN, Director general la Pentalog Romania si membra a Consiliului de orientare strategica al AUF
Serge DURAND, Director general, Airbus Helicopters Romania
Radoslav GALKA, Director general la Poland Workforce si PracujwUnii.pl
Jean-Michel PONS, Director general Lafarge Moldova

La reuniune a participat si doamna Ilona SEIKOVA, profesor la Universitatea de Tehnologie Chimica si de Metalurgie din Bulgaria, membra a Consiliului stiintific al AUF si Presedinta a Comisiei regionale de experti, pentru a oferi perspectiva comunitatii universitare asupra chestiunilor abordate.

In cadrul acestei intruniri, directorul regional al Agentiei universitare a francofoniei in Europa centrala si orientala a prezentat strategia AUF, Monica Jiman a prezentat COS si CROS, iar consiliul a examinat propunerile de proiecte profesionalizante care se contureaza la nivel regional.

Directorul AUF in ECO, domnul Mohamed Ketata, a declarat ca „AUF va fi un intermediar care va aduce impreuna mediul academic si pe cel privat si care va arata studentilor cum pot sa profite pentru a avea un start mai bun in cariera”. Monica Jiman a arata ca misiunea CROS este de a gasi raspunsul atat la asteptarile companiilor, cat si la cele ale universitarilor, dar ca „nu putem functiona unii fara ceilalti si trebuie sa ne inspiram din bunele practici care exista la nivel international”.

CROS-foto


Despre AUF: 

Agentia universitara a Francofoniei este o asociatie mondiala de universitati francofone creata in 1961. Reuneste peste 800 de institutii membre de pe cinci continente din peste 100 de tari. Este totodata si operatorul specializat al Francofoniei pentru invatamantul superior si cercetare. AUF are ca misiune sa promoveze francofonia universitara dinamica implicata in dezvoltarea economica si sociala a societatilor. Pentru a realiza actiunile sale, AUF dezvolta parteneriate cu diferite organizatii (UNESCO, UE, ONG, intreprinderi din sectorul privat...). 

Pentru mai multe informatii: www.auf.org 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate