Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Trupe din Franța, Italia și Polonia vor spune povești despre adolescenți la prima ediție internațională a Excelsior Teen-Fest
(Teatru)
Din 30 septembrie pana in 8 octombrie, adolescentii din Capitala sunt asteptati la zeci de spectacole si evenimente speciale dedicate lor. Pentru multi va fi, poate, prima lor intalnire cu teatrul, de aceea Teen-Fest le ofera ocazia sa descopere atat texte cunoscute din dramaturgia clasica, transpuse in cheie regizorala moderna, cat si povesti conectate la universul de preocupari ale noii generatii.
Si, pentru ca indiferent de unde ar veni, adolescentii au o multime de lucruri in comun, Teen-Fest se afla anul acesta la prima sa editie internationala. Companii independente din  Franta, Italia si Polonia vor spune povestile lor despre ce inseamna sa fii adolescent astazi, sub semnul Teen Attitude. 

Duminica, 1 octombrie, semnalele digitalizarii razbat tocmai din Italia, de unde o echipa de tineri artisti din Bologna rastoarna celebrul silogism cartezian Dubito ergo cogito, transformandu-l intr-o relatare scenica despre lumea de astazi, despre un Eu mereu captiv intre real si virtual. Spectacolul Digito ergo sum devine, astfel, un manifest incisiv impotriva tendintei societatii de astazi, in care tinerii si nu numai ei, ajung sa se identifice cu profilul lor din mediul online, ascunzandu-si adevarata identitate in offline.

Joi, 5 octombrie, adolescentii vor face cunostinta cu Octavie, o adolescenta confuza pentru care imaginatia devine un refugiu. Trupa franceza Le MèME EnsembLe va spune aceasta poveste scrisa la persoana intai, intr-un spectacol de teatru muzical care abordeaza deopotriva problema identitatii si a procesului de creatie artistica, incercand sa raspunda la o intrebare esentiala a adolescentei: Cum ne putem pastra libertatea de a fi noi insine atunci cand ajungem mari?

Sambata, 7 octombrie, actorii Teatrului Uklad Formalny din Polonia vor transforma una dintre cele mai cunoscute povesti despre maturizare intr-un spectacol despre universul uneori extrem de complicat al adolescentilor. Inspirat din romanul imparatul mustelor de William Golding, spectacolul ALL = GODS IN BLOOD reduce la esenta experienta initiatica a protagonistilor Ralph, Jack si Tom, care, luptand cu obstacolele de pe insula unde se afla captivi, descopera ca, de fapt, adevarata confruntare este cea cu propriile temeri.  

TEEN-FEST nu inseamna insa numai spectacole de teatru, ci si multe alte evenimente despre care puteti afla de pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro. Tot acolo puteti gasi si programul detaliat al festivalului.

all - gods in blood


digito-ego-sum


octavie-1


Organizator: Primaria Municipiului Bucuresti prin Teatrul EXCELSIOR
Parteneri: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Guvernul Romaniei – Departamentul Centenar, Asociatia T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educational Replika, CINETic UNATC.
Sponsor: Domino’s Pizza.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate