Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Atelierele Teen-Fest: teatru participativ + film de animație + editare sunet și imagine + modelare 3D
(Teatru)
EXCELSIOR TEEN-FEST – festival de teatru pentru adolescenti.
Din 30 septembrie pana pe 8 octombrie, adolescentii bucuresteni vor fi spectatorii unor productii teatrale conectate la universul lor de intrebari si emotii, in cadrul EXCELSIOR Teen-Fest.
Insa, festivalul ajuns deja la a treia editie, nu inseamna doar spectacole de teatru.

Inspirat de noua generatie, EXCELSIOR Teen-Fest isi propune sa inspire la randul sau si totodata sa stimuleze orizontul creativ al adolescentilor, implicandu-i in procesul de creatie. De aceea, le-a pregatit Atelier Teen-Fest, o sectiune speciala prin care elevii de liceu isi pot testa abilitatile artistice, invatand lucruri incitante despre arta teatrului, arta filmului de animatie, a sound design-ului si editarii de film. Este primul pas inspre a deveni ei insisi creatori de povesti.

Organizate in parteneriat cu Centrul de Teatru Educational Replika si de Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ Creative – CINETic al UNATC, atelierele din cadrul Teen-Fest imbogatesc universul tematic al festivalului si le ofera tinerilor de 14 pana la 18 ani o experienta de invatare autentica, sub atenta indrumare a unor profesionisti.

Ce sunt si ce vor invata tinerii in timpul acestor ateliere? 
Atelierul de teatru participativ Cine sunt eu? Ii va initia pe adolescenti in antrenamentul specific artei actorului, prin explorarea unor ipostaze si roluri pe care si le-au asumat in momente importante din viata lor, pornind de la amintiri, obiecte, sunete, emotii si franturi de ganduri.
Pe parcursul atelierului de film de animatie Stop Motion, tinerii vor afla care sunt tehnicile specifice elaborarii unui film de animatie. Vor avea, astfel, ocazia sa invete cu pasi mici cum se fac pasii mari intr-o animatie.
Atelierul de editare video VideoSoundEdit inseamna experienta realizarii primului clip intr-un studio de mixaj cinematografic, dupa ce participantii au descoperit care sunt tehnicile de editare a imaginii si sunetului si au aflat principalele notiuni despre ce reprezinta montajul de film.
Atelierul de modelare 3D Reality le ofera adolescentilor cheia spre modelarea 3D si ii pune in contact cu softuri si tehnici de lucru pentru a obtine VR (realitate virtuala), totul prin intermediul unor sisteme de operare avansate.

Asadar, sa nu uitam! EXCELSIOR Teen-Fest inseamna noua zile de festival, peste 50 de evenimente, dar in acelasi timp inseamna o stare de spirit, un spatiu al creativitatii si al empatiei, al energiei debordante si al visurilor indraznete.

TEEN-FEST include spectacole de teatru, ateliere de creatie, dar si multe alte evenimente, despre care puteti afla de pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro. Tot acolo gasiti si programul detaliat, iar noutatile se regasesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/

EmojiPlay


Suntrack


Organizator: Primaria Municipiului Bucuresti prin Teatrul EXCELSIOR
Parteneri: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Asociatia T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educational Replika, CINETic UNATC, Hotel Capitol, Golden Tulip


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate