Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Ștefan Constantinescu la Noaptea Albă a Galeriilor din Iași
(Arte vizuale)
Pentru Noaptea Alba a Galeriilor de la Iasi, care are loc in data de 6 octombrie 2017, Borderline Art Space propune publicului o expozitie a artistului Stefan Constantinescu, curatoriata de Jaime Marie Davis (SUA). Inaugurarea expozitiei va fi precedata de un artist’s talk (6 octombrie, ora 18:00), in care artistul va discuta despre practica sa in dialog cu Jaime Marie Davis.
Expozitia va putea fi vizitata pana pe 31 octombrie 2017.
Noua instalatie cu filmul „De cealalta parte” a lui Stefan Constantinescu este cea mai recenta opera dintr-o serie de sapte scurt-metraje, „7 Shades of Love”, ce exploreaza valentele dinamicii de cuplu si tensiunilor inerente. Lucrarea este o continuare a filmului „Prolog”, care va face deasemenea parte din expozitie.
Scurt-metrajul „De cealalta parte” surprinde o relatie de cuplu aflata intr-un blocaj imposibil de depasit. O usa incuiata il separa pe el de o ea invizibila si tacuta, care probabil se ascunde in camera. El incearca sa intre, trecand de la indemnuri calme si negocieri pana la amenintari si manifestari de furie. Tensiunea creste odata cu miscarile umbrei lui, iar bataile in usa fac atmosfera din ce in ce mai dificila, dar de partea celalalta nu se aude niciun raspuns. Distanta dintre cei doi e nesfarsita, iar comunicarea imposibila.

Stefan Constantinescu (n. 1968) este un regizor, artist si pictor roman care traieste si lucreaza in Stockholm si Bucuresti. Scurt-metrajul sau „Troleibuzul 92” a fost prezentat la Bienala de Arta de la Venetia din 2009. In 2012, scurt-metrajul „Family Dinner” a fost selectat pentru competitia 51st Semaine de la Critique in Cannes, iar in 2013 „Six Big Fish” a avut premiera in competitia internationala Pardi di domani a Festivalului de Film de la Locarno. In prezent, Stefan Constantinescu la un lung metraj, „7 Shades of Love”, compus dintr-o serie de 7 scurt-metraje care portretizeaza conflictele inerente in relatii amoroase.

Borderline Art Space este o galerie de arta din Iasi, Romania, care promoveaza arta contemporana produsa in diverse situatii sociale, politice si existentiale de granita si dezvolta discurs critic legat de problematici si poetici actuale. Borderline Art Space este interesat sa expuna atat artisti emergenti, cat si artisti cu o practica deja recunoscuta si, in timp ce contribuie la dezvoltarea structurii institutionale artistice, isi asuma, de asemenea, angajamentul pentru un rol educational.
www.borderlinespace.com
Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: „Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vietii sociale”.

stefan constantinescu_afis


Organizator: Asociatia Culturala AltIasi.
Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National.
Sponsor: Gramma Winery.
Partener media: WINK.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate