Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Cititorii sunt invitaţi să sărbătorească Luna Literaturii Europene în România
(Literatură)
*    Luna Europeana a Literaturii va avea loc in Romania, in luna octombrie 
*    Vor fi organizate evenimente in Bucuresti, Iasi si in scoli din toata tara.
*    Publicul este invitat sa distribuie hashtag-ul #EUcitesc in cadrul campaniei online.

EUNIC Romania (Reteaua Europeana a Institutelor Culturale Nationale) organizeaza
Luna Literaturii Europene, o initiativa de celebrare a cartilor si scriitorilor din Europa, cu scopul de a evidentia patrimoniul reprezentat de literatura europeana si de a inspira tinerii sa indrageasca in mod special cartile.

Seria de evenimente si activitati organizate pe tot parcursul lunii octombrie la Bucuresti, Iasi,  in scolile din Romania si in mediul online vor distribui urmatoarele mesaje:
*    Cititul este distractiv;
*    Cititul este util – cititorii activi au succes la invatat si in viata;
*    Cititul te ajuta sa interactionezi cu alte culturi si sa le intelegi mai bine.

Programul include proiectii cu ecranizari dupa romane europene, workshopuri pentru elevi despre scriitori din tarile europene si castigatori ai premiilor literare europene, o seara de poezie urbana, schimburi de carte, saloane literare, workshopuri de traduceri si multe altele.
 
Membrii publicului sunt invitati sa isi impartaseasca dragostea pentru lectura pe retelele de socializare: fie locul preferat pentru lectura, cartea lor preferata sau personajul preferat, folosind hashtag-ul #EUcitesc.

Vor fi disponibile, de asemenea, platforme pentru prezentarea unui chestionar realizat de catre Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala privind obiceiurile de lectura ale romanilor, care va constitui baza unui panel de discutie ce avea loc in cadrul targului de carte Gaudeamus, in luna noiembrie.

Programul va debuta in data de 28 septembrie cu o receptie VIP la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti.

František Zachoval, Director Centrul Ceh Bucuresti care detine presedintia EUNIC Romania in anul 2017, a declarat: “Sarcina EUNIC Romania este de a facilita dialogul intercultural si intelegerea reciproca intre culturi prin dezvoltarea unor diferite proiecte. Literatura si cititul fac parte din prioritatile noastre comune.”

Nigel Bellingham, Director British Council Romania, a declarat: “Toti membrii EUNIC Romania desfasoara activitati relationate cu literatura din tara lor. Acest program aduce impreuna toate aceste evenimente pe parcursul unei luni intregi, sub umbrela unui festival de literatura.
Stim, de asemenea, ca iubirea pentru literatura vine din placerea de a citi. De aceea, acest program cuprinde activitati distractive si inovative pentru profesori si elevi, precum si evenimente mai traditionale de lecturi si traduceri.
Combinand ideile si retelele tuturor membrilor EUNIC Romania, ne asteptam ca acest program sa ajunga la zeci de mii de tineri din diferite orase din tara.
’’

British Council si partenerii vor promova pe retelele de socializare hashtag-ul #EUcitesc, invitand publicul sa isi impartaseasca dragostea pentru lectura, de exemplu:
*    Ce iti place sa citesti: Romanul, autorul sau fragmentul preferat
*    Unde citesti: Fa-ti un selfie si arata-ne unde citesti!
*    De ce citesti: Spune-ne ce inseamna cititul pentru tine
*    Pe cine citesti: Cine este autorul tau preferat?

Luna Literaturii Europene


Despre EUNIC

EUNIC Romania (European Union National Institutes for Culture), reteaua institutelor culturale nationale din Europa, a fost infiintata in anul 2008 si este formata din 15 membri din 14 state membre UE si un membru asociat din Turcia.
Misiunea EUNIC este de a promova valorile europene si de a contribui la diversitatea culturala, in interiorul si in afara Europei, prin intermediul colaborarii dintre institutele culturale europene.

Scopul EUNIC este de a amplifica rolul culturii in Europa si de a consolida dialogul si schimbul cultural, si cooperarea sustenabila in intreaga lume.

?    Principalele obiective ale retelei EUNIC Romania sunt:
?    Sa dezvolte proiecte culturale comune si alte forme de colaborare pentru activitati in cadrul unor proiecte culturale, precum punerea la dispozitie a locatiilor si date comune pentru evenimente culturale;
?    Sa faciliteze impartasirea bunelor practici si a expertizei intre membrii retelei privind proiecte, politici culturale ale tarii care detine presedintia, chestiuni administrative si organizationale;
?    Sa actioneze ca interlocutor pentru institutii publice si private in privinta aspectelor ce tin de cultura europeana si sunt de interes comun;
?    Sa creeze oportunitati pentru programe de schimb de angajati;
?    Sa fie un partener activ pentru Reprezentanta UE / Delegatia UE in tara gazda si sa actioneze ca facilitator pentru a aplica la proiecte cu fonduri europene.

EUNIC Romania organizeaza anual proiecte comune, dintre care cele mai importante sunt Festivalul Filmului European, Ziua Europeana a Limbilor si Salonul European de Banda Desenata.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati  http://romania.eunic-online.eu


Despre British Council

British Council este organizatia internationala a Regatului Unit pentru relatii culturale si oportunitati educationale. Oferim oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice, stabilind relatii durabile intre Regatul Unit si alte tari. Folosim resursele culturale ale Regatului Unit pentru a realiza o contributie pozitiva in tarile in care suntem prezenti: schimbam vieti oferind noi oportunitati, dezvoltam parteneriate si inspiram incredere.

Lucram cu peste 100 de tari din intreaga lume, in domenii precum arta si cultura, limba engleza, educatia si societatea civila. In fiecare an, ajungem in mod direct la peste 20 de milioane de persoane si la peste 500 de milioane online sau prin intermediul transmisiunilor live si al publicatiilor.

British Council a fost infiintat in 1934 si suntem o organizatie caritabila a Regatului Unit, recunoscuta prin Carta Regala, si un organism public al Regatului Unit. Cea mai mare parte din veniturile noastre provine din livrarea unor proiecte si contracte pentru examinari si predarea limbii engleze, contracte pentru educatie si dezvoltare si din parteneriate cu organizatii publice si private. Finantarea noastra este asigurata in proportie de 18% de catre guvernul britanic.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati: www.britishcouncil.org

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate