Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
12 mici jurnaliști au participat la avanpremiera baletului „Lumea Păpușilor” la Opera Comică pentru Copii
(Viață)
12 mici jurnalisti au luat parte, vineri, la cea de-a cincea editie a programului „Micii Jurnalisti” la Opera Comica pentru Copii. Ei au vazut, in avanpremiera, spectacolul de balet „Lumea Papusilor” in regia si coregrafia lui Catalin Caracas, au luat parte la un scurt tur in spatele cortinei si au avut ocazia sa le puna intrebari regizorului si balerinilor din rolurile principale la conferinta de presa organizata special pentru ei dupa spectacol.
        
Copiii, cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, au primit legitimatii si agende personalizate la intrare, pe care si-au notat impresii si intrebari. Micii jurnalisti au urmarit reprezentatia impreuna cu parintii lor si au fost incantati de muzica, de frumusetea costumelor si a decorurilor si de dansul balerinilor. Cei mici au vazut cum papusile au prins viata sub ochii lor si au urmarit fascinati povestea tinerei Swanilda si a logodnicului ei, Franz, care se tese in jurul atelierului de papusi al mesterului Coppélius.

La final, tinerii ziaristi au fost condusi pe scena, unde au vazut indeaproape decorurile, i-au cunoscut pe cativa dintre membrii echipei tehnice si au aflat mici secrete din culisele OCC. Copiii au fost aplaudati ca niste adevarati artisti la scena deschisa si au facut fotografii cu o parte dintre artisti, cu regizorul spectacolului si Coordonatorul Departamentului de Balet, Catalin Caracas si cu Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii. A urmat conferinta de presa, unde tinerii gazetari au aflat de la maestrul Caracas ca baletul „Lumea Papusilor” a fost pregatit in mai putin de cinci saptamani si toata echipa a muncit intens pentru ca spectacolul sa iasa atat de bine. De la balerinii care au interpretat personajele principale, Sofia Sitaru si Tiberiu Pepenica, micii jurnalisti au fost curiosi sa afle daca mai joaca si in alte spectacole si cum isi stapanesc emotiile atunci cand sunt pe scena.

Micii Jurnalisti la OCC


Atat parintii, cat si copiii au fost foarte incantati de experienta si au promis ca vor reveni la Opera Comica pentru Copii. Evenimentul a fost organizat de OCC alaturi de agentia Quartz Media Production, cu sprijinul partenerilor SLooP si Solaris - Belsug din natura.

Baletul „Lumea Papusilor” se adreseaza copiilor cu varsta de peste 3 ani. Biletele pot fi cumparate de pe site-ul institutiei, www.operacomica.ro, prin reteaua bilete.ro.
Film - Micii Jurnalisti - editia a V-a: https://youtu.be/bbRdZHCC6p8.

In perioada urmatoare, copiii si parintii vor putea urmari, la Sala Mare, o serie de productii noi, dar si spectacole indragite ale Operei Comice pentru Copii: baletul „Printul Crab”, opera „Hänsel si Gretel” si suita de spectacole itinerante „Noaptea Vrajitoarelor”, in octombrie, iar in noiembrie baletul „Frumoasa Vasilisa” si premiera operetei „Noapte la Venetia”. Luna decembrie va prilejui reintalnirea publicului spectator cu personajele celebrului balet „Spargatorul de Nuci”, a carui coregrafie este semnata tot de Catalin Caracas.
 
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentatii, dintre care 16 premiere.

Lumea Papusilor.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate