Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 septembrie 2023
Recomandări
Opera Comică pentru Copii, prezentă la Sibiu Opera Festival cu spectacolul „Directorul de Teatru”
(Teatru)
Opera Comica pentru Copii va participa la cea de-a XVI-a editie a Sibiu Opera Festival cu spectacolul „Directorul de Teatru” dupa lucrarea lui Wolfgang Amadeus Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu. Spectacolul de opera va avea loc pe 28 septembrie, de la ora 19:00, in sala Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu.

Opera Comica pentru Copii este o prezenta obisnuita a Festivalului de la Sibiu, institutia culturala bucuresteana prezentand mereu pe scena sibiana spectacole noi de opera si balet. Opera originala „Directorul de Teatru” de W.A. Mozart este destul de scurta, insa regizorul roman a venit cu o serie de completari ingenioase, care vor prelungi bucuria spectatorilor. Personajul central este un impresar, „Der Schauspieldirektor”, care, asistat de Buffo - cantaretul comic, organizeaza auditii pentru alcatuirea unei trupe de opera. Regizorul Cristian Mihailescu introduce in acest casting plin de batai de cap si personaje extrem de cunoscute din alte opere celebre ale lui Mozart. Astfel, avem ocazia sa-i ascultam la auditii pe Susanna si Marcellina din „Nunta lui Figaro”, pe Monostatos, Papageno si Papagena din „Flautul Fermecat”, dar si pe Pedrillo din „Rapirea din Serai”.

Participarea la acest festival este o traditie pentru Opera Comica pentru Copii si ne bucuram sa completam bogata viata muzicala a acestui oras. Este prima data cand jucam in prestigioasa sala a Teatrului <<Radu Stanca>> si este o onoare pentru noi sa prezentam un spectacol de Mozart, supranumit <<Soarele muzicii>>. Distributia cuprinde tineri de mare perspectiva, laureati ai multor concursuri nationale si internationale. Alaturi de ei, Orchestra Operei Comice pentru Copii va intregi acest esafodaj muzical”, a spus regizorul Cristian Mihailescu.

In weekend, „Directorul de Teatru” se intoarce la Bucuresti, iar copiii vor putea urmari spectacolul in Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii pe 30 septembrie, de la ora 10:00. Tot pe 30 septembrie, de data aceasta la Sala Mare, micii spectatori se vor putea intalni cu frumoasa poveste a „Printului Crab”, prezentata intr-un superb spectacol de balet in regia si coregrafia lui Jaqueline Bratu. „Printul Crab” aduce in fata publicului peste 60 de copii cu varste intre 3 si 10 ani, elevi ai scolii de Balet Jaqueline. Cu ajutorul muzicii, al costumelor si al coregrafiei deosebite, ei spun povestea printului vrajit de o zana sa devina crab si sa se transforme din nou in om doar prin sacrificiul unei fete care sa il iubeasca neconditionat si sa fie gata sa isi dea viata pentru el.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentatii, dintre care 16 premiere.

Directorul de Teatru

 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate