Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 septembrie 2023
Recomandări
Luna octombrie are destinații noi pentru Teatrul Național din Timișoara
(Teatru)
Luna octombrie are destinatii noi pentru Teatrul National din Timisoara, care porneste la drum cu cinci dintre spectacolele sale.
Incepem marti, 3 octombrie, de la ora 18, in sala Teatrului Odeon din Bucuresti, unde Teatrul National prezinta spectacolul-eveniment Hamlet dupa Shakespeare, un spectacol de Ada Lupu Hausvater.
Spectacolul Hamlet, retradus de Peca Stefan, retraieste celebra poveste a tanarului print al Danemarcei pe ruinele fumegande ale tragediei de la Colectiv, pe sperantele naruite ale acelor tineri exceptionali, captivi „Danemarca” lor - ostila, rigida si, mai cu seama, coercitiva. Dincolo de replica, muzica spectacolului, semnata de trupa Subcarpati, mixand ritmuri  urbane (hip-hop, dubstep etc.) cu teme din folclorul romanesc, ofera o directie de receptare actuala, determinanta,  care contextualizeaza cu precizie spectacolul .

Miercuri, 4 octombrie, de la ora 19, in sala Teatrului Excelsior Bucuresti, in cadrul TEEN-FEST EXCELSIOR2017, va avea loc reprezentatia cu spectacolul Say it now!, text de Mihaela Michailov si Marcelino Martin Valiente, regia Marcelino Martin Valiente, un spectacol care exploreaza problemele tinerei generatii prin povestea unui adolescent ratacit spatiul virtual. Spectacolul a fost realizat in cadrul unui grant finantat de Norvegia, Islanda si Lichtenstein si Guvernul Romaniei si reuneste o echipa formata din actorii Flavius Retea, Bogdan Spiridon, Ana Munteanu si Catalin Ursu, scenograful Brage Jonassen, compozitorul Sebastian Hamburger, coregrafa Gunhild Bjørnsgaard, precum si din Lucian Matei (concept video) si Ovidiu Zimcea (light design).

Vineri 6 octombrie, de la ora 19, Nationalul timisorean prezinta in sala Teatrului „Luceafarul” din Iasi spectacolul Say it now! de Mihaela Michailov si Marcelino Martin Valiente in cadrul FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE TEATRU PENTRU PUBLICUL TANAR.
In aceeasi zi, la aceeasi ora, Teatrul National din Timisoara prezinta la Oravita spectacolul Aeroport de stefan Caraman, regia Ion-Ardeal Ieremia, in cadrul GALEI TEATRELOR NATIONALE „ORAVITA 2000”.  Actorii Alina Ilea si Romeo Ioan spun o poveste despre dragoste si insingurare, o poveste nascuta intr-unul dintre cele mai tranzitorii spatii ale existentei contemporane. Scenografia este semnata de Mihai Pacurar (decoruri) si Dorothea Iordanescu (costume). Conceptul video este semnat de Wonderboy.

Luni, 9 octombrie, de la ora 18, in sala Teatrului Odeon, in cadrul  festivalului FESTin PE BULEVARD, organizat de  Teatrul Nottara din Bucuresti, Teatrul National din Timisoara prezinta, spectacolul Hamlet dupa W. Shakespeare, in traducerea remix a lui Peca stefan. Asadar, spectacolul poate fi vazut a doua oara in Bucuresti, protagonistii principali fiind Matei Chioariu si Marius Andrei Alexe, cunoscut publicului ca MC Bean, carora li se alatura Ion Rizea, Claudia Ieremia, Victor Manovici, Doru Iosif, Cristina König, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Flavius Retea, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Alexandru Stefanescu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Raul Bastean, Ionut Iova, Marius Lupoian, Florin Ruicu si Constantin Tovarnitchi. Scenografia spectacolului apartine Iulianei Vilsan, iar conceptul video este semnat de Kotki Visuals.

Duminica, 22 octombrie, de la ora 18 si de la ora 21, in Sala Studio a Teatrului National din Bucuresti, Teatrul National din Timisoara prezinta spectacolul Rambuku de Jon Fosse, in regia lui Mihai Maniutiu, in cadrul FESTIVALULUI NATIONAL DE TEATRU. Rambuku este  un spectacol fascinant despre felurile in care dragostea  supravietuieste istoriei, materiei, vietii insesi, la intersectia dintre cuvant si tacere, dintre miscare si nemiscare, dintre spatiu si timp. Spectacolul ii aduce in fata publicului pe actorii Claudia Ieremia, Ion Rizea si Andrea Gavriliu (care semneaza si coregrafia), acestora alaturandu-li-se actorii Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pantea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionut Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lazarescu, Roxana Fanata, Sebastian Valcea, stefania Misaila si Vlad Ciresan.  Sceonografia apartine lui Adrian Damian (decoruri) si Luizei Enescu (costume), muzica este semnata de Mihai Dobre (cunoscut publicului ca fondator al trupei suie Paparude) si light-design-ul de Lucian Moga.

Cele sapte reprezentatii ale Nationalului din Timisoara in festivalurile lunii octombrie reflecta inca o data parcursul unui teatru care-si confirma rolul in construirea unei comunitati culturale, de anvergura, cu un impact puternic in societate.

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

04_resize


05_resize


016-Copy


020-Copy


32


premiera-hamlet-remix-pe-muzica-subcarpati-la-teatrul-national-timisoara-18536735


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate