Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
O nouă ediţie a cărţii „Ziua în care a fugit Somnul” de Victoria Pătraşcu, cu ilustraţii de Ágnes Keszeg
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza „Ziua in care a fugit Somnul” intr-o noua editie ilustrata de artista Ágnes Keszeg. Cartea semnata de Victoria Patrascu este una dintre cele mai populare carti pentru copii publicate vreodata de un autor roman, dramatizata de-a lungul timpului in spectacole de teatru si radiofonice si introdusa, incepand de anul acesta, intr-un manual scolar.
In plus, in urma cu o saptamana, „Ziua in care a fugit Somnul” a fost inclusa in selectia „Cele mai frumoase carti” ale anului 2017 in Romania.

Doi frati gemeni, Alex si Ana, isi sarbatoresc ziua de nastere. implinesc patru ani si, la aceasta varsta, nu poti sa-ti pui o dorinta oarecare cand sufli in lumanarile de pe tort. Trebuie sa-ti doresti ceva foarte important! De pilda, sa nu mai dormi niciodata. Gata cu somnul, cine are nevoie de el? N-ar fi nemaipomenit sa te poti juca tot timpul? Insa Somnul aude dorinta copiilor si, furios, se hotaraste sa nu se mai intoarca niciodata la ei.

Prima editie a cartii „Ziua in care a fugit Somnul” a aparut in 2008 si a reprezentat debutul editorial al scriitoarei Victoria Patrascu. „Ziua in care a fugit Somnul este primul nascut. Si asta ii confera un statut special. La anul implineste zece ani. Este, fara indoiala, povestea in care, scriind-o, m-am cufundat pe deplin, ca intr-un vis colorat, populat de fiinte nemuritoare si amuzante care, ca niste mici zei, incurca si descurca vietile oamenilor. Ma bucur ca cititorii au rezonat si au iubit povestea. Sper ca deopotriva, copii si parinti, sa se lase calauziti pe mai departe de Somn, spre lumea dintre Luna si Carul Mare, acolo unde visele roiespc in mii si mii de culori“, subliniaza Victoria Patrascu.

Cartea a fost dramatizata prima data in 2009, pentru un spectacol radiofonic, la Radio Romania, in regia lui Mihai Lungeanu. In 2013 ea a fost redramatizata, pentru un spectacol realizat de Teatrul Momolino, in regia Antoanetei Zaharia. Spectacolul se joaca in continuare in Bucuresti si in tara. Anul acesta, „Ziua in care a fugit Somnul” va fi inclusa si intr-un manual scolar pentru clasa a IV-a. Mai mult, in anul 2011, „Ziua in care a fugit Somnul” a aparut intr-un catalog al Institutului Cultural Roman („La literatura rumana para los niños”),publicat de ICR Madrid, care cuprinde o selectie de texte din cele mai frumoase povesti pentru copii din Romania.

Editia „Ziua in care a fugit Somnul” realizata de editura Cartea Copiilor este imbogatita cu noi ilustratii semnate de Ágnes Keszeg. Artista a lucrat cu placere la aceasta carte, care ii era deja draga: „Aveam cartea de noua ani si era una din preferatele mele. Nici nu puteam sa-mi imaginez povestea cu alte ilustratii, iar de cand am primit propunerea de a ilustra Somnul, n-am mai deschis cartea decat la sfarsit si am dat frau liber imaginatiei, incercand sa las textul sa ma inspire. Din acest motiv, a fost o provocare si mai mare decat la alte carti ilustrate pana acum. Mi-a placut enorm!”.

Victoria Patrascu are o experienta de peste un deceniu ca redactor in presa si televiziune, iar din 2007 se ocupa de conceperea si sustinerea de proiecte educationale destinate, in mare parte, copiilor. A mai publicat la editura Cartea Copiilor volumele „Stejarul pitic, cel mai bun tatic!” (2012) si „Ela cea fara de cuvinte” (2015). Prima carte a fost finalista a concursului Gala„Bun de Tipar” si, sub forma de piesa de teatru, a fost difuzata de Teatrul National Radiofonic (Radio Romania) si a fost selectionata pentru International Children's and Youth Radio Drama Festival, desfasurat la Bratislava. Cartea "Ela cea fara de cuvinte" a fost selectata in catalogul „The White Ravens”, una dintre cele mai prestigioase selectii de carte pentru copii. In 2016, Victoria Patrascu a primit Premiul de Excelenta acordat de Radio Itsy Bitsy, la categoria carte pentru copii.

Ágnes Keszeg este originara din Turda si a studiat la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca (masterat in Design vestimentar). De 11 ani creeaza ilustratii pentru carti de copii si pentru reviste de moda. Are mii de desene publicate in cele 30 de carti realizate pentru edituri din Romania si Ungaria si in zeci de reviste din toata lumea, din Coreea pana in Mexic. In plus, a realizat mai multe colectii de bijuterii, de esarfe si de papusi din por?elan, imbracate cu haine brodate de ea.

Cartea „Ziua in care a fugit Somnul” este recomandata copiilor intre 3 si 7 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 33 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este antologia „Fabule”.

Ziua in care a fugit Somnul - coperta


Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura, Komako Sakai etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate