Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Mașină de curcubeie, detalii minuțioase și instalații spectaculoase, semnate în premieră de Sebastian Moldovan
(Arte vizuale)
• Sebastian Moldovan revine la Eastwards Prospectus cu cea mai mare expozitie personala.
• Cele mai recente instalatii site-specific ale artistului.

SEBASTIAN MOLDOVAN: The uncanny within
12 octombrie - 16 decembrie 2017
Vernisaj: 12 octombrie 2017, ora 19.00
Eastwards Prospectus - str. Plantelor nr. 50, Bucuresti
eastwardsprospectus.com | #SebastianMoldovan | #theuncannywithin

O masina de curcubeie creata din diverse obiecte si mecanisme, ventilatoare si mii de pungi de plastic sunt cateva dintre elementele pe care artistul Sebastian Moldovan le aduce, in premiera, la galeria Eastwards Prospectus, in cadrul expozitiei The uncanny within, desfasurata in perioada 12 octombrie – 16 decembrie.

Sebastian Moldovan creeaza in cea mai mare expozitie personala a sa instalatii spectaculoase, completate de alte lucrari si tehnici relevante pentru practica sa: desene, video, fotografie, toate converg catre o expunere cu un puternic impact vizual. De altfel, aceasta este maniera favorita de exprimare a artistului care porneste adesea de la un concept central pe care prefera sa il desavarseasca in spatiul de expozitie. 

Desfasurata pe ambele etaje ale galeriei, expozitia cuprinde atat instalatii site-specific noi, cat si reconstructia unor instalatii anterioare ale lui Sebastian Moldovan. Desenul este firul rosu care leaga intre ele elementele expozitiei The uncanny within.  Pentru acest proiect, Sebastian Moldovan a pornit de la o serie de desene care transmit o stare de neliniste, de framantari si tensiuni dincolo de firesc (uncanny). Aceasta stare s-a amplificat de-a lungul proiectului pana cand a devenit o a doua natura si si-a pus amprenta asupra felului in care Sebastian Moldovan trateaza cu lumea naturala, asa cum o percepe artistul. The uncanny within dezvaluie si nelinistea, tensiunea din felul in care lucrarile artistului apar ca idei, se dezvolta si apoi devin entitati care joaca un rol in viata sa de zi cu zi.

”Actuala expozitie a lui Sebastian Moldovan tine mai degraba de registrul simbolic, acel registru care poate fi accesat prin intermediul limbajului; mai precis, prin chiar numirea lucrurilor care (formal) nu exista inca. Vom descoperi o multitudine de interpretari poetice pe care Sebastian le-a slefuit in ultimii ani, folosind legatura sa cu lucrurile concrete drept fir narativ” Edisabel Marrero Tejeda, curatorul expozitiei.

"Am cunoscut de mic viata rurala extrem de simpla si am dezvoltat o apreciere genuina pentru lucrurile care au o semnificatie si o curiozitate reala pentru tot restul. Nu am avut niciodata o singura pasiune, dar intotdeauna interese diverse. Am observat si am folosit in cercetarea mea raporturile si diferitele aspecte ale acestor pasiuni. Am simtit nevoia sa aduc la suprafata ceea ce nu este vizibil si perceptibil, sa numesc lucruri care nu exista inca. Nu am ezitat sa ma autochestionez permanent in cautarea unui adevar. Cred ca logica si intuitia sunt un set de unelte infailibile. Existenta mea artistica este materiala si de multe ori pur contextuala, prin urmare directia lucrarilor mele se poate schimba de multe ori adesea in mod radical"

marturiseste artistul.

Nascut in 1982, la Baia Mare, Sebastian Moldovan a urmat studiile Facultatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, sectia Pictura, iar incepand cu 2004 expune atat in expozitii personale, cat si de grup in galerii si muzee diverse din tara si strainatate (Galerie Jan Dhaese, Gent, Belgia; Bienala de la Venetia, Italia; Guangdong Times Museum, China; Ossage Gallery Foundation, Hong-Kong; Haifa Biennale, Israel etc.). La Eastwards Prospectus, artistul a expus and you never know what’s /off/ in 2015.

Parteneri ai expozitiei The uncanny within de la Eastwards Prospectus sunt Philips Lighting si Institutul Cultural Roman.
          
Despre Eastwards Prospectus
Eastwards Prospectus este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, in special din Europa de Est, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. infiintata in 2014, Eastwards Prospectus are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri. 

1. In the Silent Moment that Followed the Crash - Sebastian Moldovan

               In the Silent Moment That Followed the Crash, 2016, interventie site-specific, ventilatoare, pungi de plastic, dimensiuni variabile. Guangdong Times Museum, Guangzhou, China


2. Dreamcatcher - Sebastian Moldovan

Dreamcatcher, 2011, blueprint, parti componente dintr-o masina de curcubeie, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul National Brukenthal, Sibiu


3. Untitled_video still_2017_Sebastian Moldovan

Untitled, video still, 2017.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate