Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
„Până hăt de carte!”, 223 de cărți donate bibliotecii din comuna Moşna
(Literatură)
Vineri, 6 octombrie 2017, prin campania „Pana hat de carte!”, un numar de 223 de carti au fost donate bibliotecii din comuna Mosna, judetul Iasi. In lunile trecute, am reusit sa punem in rafturile bibliotecilor a cinci comune iesene un numar de 1147 de carti, care au fost stranse in urma apelului public lansat in luna martie de catre Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu.
Acesta, alaturi de parteneri si voluntari, a demarat pe 23 martie 2017 o campanie publica de strangere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Din martie si pana in prezent, 410 carti au ajuns la biblioteca din comuna Probota, 250 la cea din Erbiceni, 240 la Andrieseni, 237 la Ciortesti si 270 la Gorban. Sunt multe probleme cu care ne confruntam in ceea ce priveste consumul de cultura si educatia din tara, insa problemele mediului rural par mereu sa fie puse pe o lista de asteptare.

In Romania 40% din populatie traieste in saracie si risc de excluziune sociala, abandonul scolar timpuriu e la cea mai ridicata cota de cand suntem europeni integrati (18,1% in 2014), 42% dintre locuitori sunt analfabeti functional, iar 70% din populatie nu citeste nici macar o carte pe an (conform EUROSTAT, 2011). Problemele de acest gen dau, de cele mai multe ori, nastere la resemnare generalizata.

Campania USR Iasi incearca sa combata problemele culturale cu care mediul rural romanesc se confrunta si sa contribuie la formarea noii generatii si a unui public de cititori, de consumatori de cultura.

Cartile care au ajuns astazi in rafturile bibliotecii din comuna Mosna au fost stranse cu ajutorul mai multor ieseni si cu cel al partenerilor nostri. La evenimentul de astazi au participat primarul comunei Georgel Popa, bibliotecara Sinoreta Ciubotaru, iar din partea cabinetului, au fost prezenti senatorul USR Dan Lungu si Sebastian Ghica seful de cabinet.    

„Pana hat de carte!” merge mai departe. Invitatia ramane valabila si in urmatoarele luni. Binevoitorii vor putea dona in continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

·        Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Maracineanu, mezanin;
·        Retro Cafe: Str. Lascar Catargi, nr. 50;
·        Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
·        Teatru Fix: Str. Cuza Voda, nr. 10;
·        Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
·        Cafeneaua Noastra: Str. Sf. Lazar, nr. 30;
·        Harmony Café: Str. Pastorului, nr. 6 (langa Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodata, cei care vor sa doneze si se afla in imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus mentionate ne pot contacta (0725. 321 313) si o echipa de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

IMG_20171006_100845


IMG_20171006_102633


IMG_20171006_102705


afis-pana-hat-de-carte


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate