Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Cum să transformi lectura în distracție pentru copilul tău: ateliere și conferințe la Festivalul NARATIV
(Viață)
Incepand de sambata, 7 octombrie 2017, cei mici si cei mari pot experimenta cele mai noi tehnici de lectura la Festivalul NARATIV. Intrarea este gratuita si ultimele locuri sunt disponibile pe narativ ro.

Conform unui studiu realizat de Asociatia Curtea Veche, doar 8% dintre copiii bucuresteni citesc de placere in timpul liber. Coreland cu rezultatele testelor PISA, conform carora elevii romani sunt sub standardele internationale privind abilitatile si cunostintele care ar trebui dobandite in sistemul de educatie, aceasta statistica este cu atat mai ingrijoratoare.

Asociatia Curtea Veche si-a propus sa schimbe acest lucru. Asa a aparut NARATIV - Festivalul de lectura pentru copii unde cititul este placere - cu peste 100 de activitati gratuite pentru copii, parinti si profesori. Evenimentul are loc in Bucuresti, in weekend-urile 7-8 si 14-15 octombrie 2017, la Colegiul National “Cantemir Voda” din Bucuresti. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si realizat cu sprijinul Kaufland Romania.
 
In cate moduri poti citi o poveste?

Activitatile de la Festivalul NARATIV combina lectura cu educatia prin arta si sunt dedicate copiilor cu varste intre 3 si 14 ani. Spre exemplu, in cadrul atelierului “Litere pentru prichindei” cei mici vor pescui literele alfabetului din cutii senzoriale si se vor juca alcatuind cuvinte. La “Rime si ghicitori”, copiii vor compune si recita singuri versuri. Trupa de teatru NARATIV formata din tineri actori vor aduce in prim-plan “Pinocchio” si “Alice in tara Minunilor” prin spectacole lectura potrivite tuturor varstelor.

Din program mai fac parte activitati de storytelling in limbi straine realizate impreuna cu institutele culturale din Bucuresti (maghiara, germana, spaniola, engleza), povesti pe muzica - unde cei mici vor invata cum sa creeze o coloana sonora, teatru de umbre, jurnalism, arhitectura si multe altele. De asemenea, copiii pot face schimb de carti la coltul de lectura SLooP sau aduce la viata personaje din cele mai indragite povesti in Sala Canon Creative Park.

Pentru ca obiceiul lecturii se creeaza cu sprijinul adultilor de acasa si de la scoala, organizatorii au pregatit o serie de conferinte pentru parinti si profesori sustinute de catre specialisti in educatia nonformala si psihologia copilului. Printre acestea se numara intalnirea cu Virgil Iantu - “Lectura in familie - de la emotie la impact” sau conferinta lui Alan Cornish despre programele de lectura din intreaga lume si impactul lor in formarea generatiilor de cititori.

“Oricare ar fi alegerile tinerilor de mai tarziu si independent de meseria pe care o vor alege, acestea au la baza lectura. Creativitatea si forta pornesc din lectura. Tocmai de aceea, este important sa constientizam ca cititul poate deveni un obicei in randul celor mici atata vreme cat este un obicei al parintilor. Daca adultii obliga copilul sa citeasca, acestia nu vor face decat sa starneasca o repulsie, o reactie adversa fata de carti. Noi acest lucru ne-am propus in cadrul Festivalului NARATIV unde asteptam peste 3.000 de participanti: sa venim in ajutorul adultilor cu diferite idei prin care sa putem comunica mai atractiv cu copiii despre lectura.” declara Irén Arsene Máté, presedintele Asociatiei Curtea Veche.

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania. Mai multe informatii despre Asociatia Curtea Veche puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

narativ3


Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

narativ1


narativ2
Sponsor official: Kaufland
Parteneri: Curtea Veche Publishing, Herlitz Romania, Lugera – The People Republic, Mount Himalaya Tea, Sameday Courier
Parteneri institutionali: Colegiul National „Cantemir Voda”, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Institutul Balassi – Maghiar din Bucuresti, British Council, Institutul Cervantes din Bucuresti, Goethe-Institut Bucuresti, Artcrowd, Asociatia Sonia Maria, Mindstage, scoala pentru deficienti de vedere Bucuresti
Parteneri de joaca: Canon - Creative Park si SLooP

afis_narativ_2017

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate