Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Curtea Veche Publishing lansează un nou volum regal pentru copii și tineri „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”
(Literatură)
Curtea Veche Publishing va invita joi, 19 octombrie 2017, incepand cu ora 18:00, la evenimentul de lansare a volumului „Margareta a Romaniei. O Principesa in serviciul tarii regasite”, de Adrian Cioroianu (coordonator al colectiei „Regii si reginele noastre”), cu ilustratii de Yanna Zosmer.
Noul volum regal pentru copii si tineri va fi lansat in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta.

Lansarea va avea loc la Ceainaria Carturesti Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15) si va fi urmata de o sesiune de autografe.

Citind „Margareta a Romaniei. O Principesa in serviciul tarii regasite”, copiii si tinerii vor descoperi ca nu toate familiile regale sunt la fel si ca destinul Altetei Sale Regale Principesa Margareta nu seamana cu viata de basm a altor printi si printese, desi parintii sai erau capete incoronate. in anul nasterii sale, Regele Mihai si Regina Ana traiau in exil, fiind nevoiti sa ramana departe de tara lor.

Cititorii vor avea placuta surpriza de a descoperi o mica principesa careia ii placea sa hoinareasca cu bicicleta sa rosie, sa se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia si Maria si care credea ca toate reginele dau de mancare gainilor si merg la piata sa vanda produse din gradina. Principesa a crescut pastrandu-si firea pozitiva, principiile de viata si increderea nestirbita in valorile morale. Povestea destinului sau este o adevarata lectie de viata: si-a iubit parintii si bunicii, a invatat mai multe limbi si a calatorit in intreaga lume, inainte de a-si regasi propria tara, Romania, taramul fermecat despre care i se povestise intreaga viata.

Colectia „Regii si Reginele noastre”, proiect initiat de Curtea Veche Publishing, prezinta pe intelesul copiilor si tinerilor destinele regilor si reginelor Romaniei intr-o colectie frumos ilustrata. In cadrul colectiei au mai aparut volumele „Carol I. Primul si cel mai mare Rege al romanilor“, de Adrian Cioroianu si Andrei Radu, cu ilustratii de Alexandra Mazgareanu, „Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria“, de Adrian Cioroianu si Mihaela Simina, cu ilustratii de Mihai Alexandru Mihail si „Mihai I al Romaniei. Un rege cu onoare, loialitate si credinta“, de Adrian Cioroianu si Mihaela Simina, cu ilustratii de Razvan Dumitru.

„La fel ca primii nostri Suverani, Carol I si Elisabeta, care erau absolut convinsi de nevoia de carte pentru prosperitatea natiunii, Familia Regala a Romaniei de astazi crede ca ignorarea cuvantului tiparit intre copertele cartii reprezinta o vulnerabilitate a natiunii si a patriei. Parinti, aduceti cartea aproape de copiii vostri! Asa cum au nevoie de iubire, de soare si de familie, cei mai mici romani au nevoie de carti, pentru a se intregi ca oameni.“ – Principele Radu al Romaniei

Volumul „Margareta a Romaniei. O Principesa in serviciul tarii regasite“ este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing si in librariile din tara.

Margareta_mockup

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate