Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Distins cu „Acknowledgement Prize 2017” la Marsilia, la Gala LafargeHolcim Awards #G53 - Primul teatru construit împreună – continuă mini stagiunea A.A.A.
(Teatru)
Marti, 17 octombrie 2017, de la ora 20.30 spectacolul A A A  – prima productie G53 – Primul teatru construit impreuna se joaca la Cercul Militar National - sala EUSEBIU STEFANESCU (intrare prin bulevardul Elisabeta).
Distributia: Ioana Marchidan, Vlad Birzanu, Alin State, Carla Maria Teaha / Alexandra Fasola, Cabiria Morgenstern si Irina Margareta Nistor.

G53 este un teatru pentru Bucuresti, nu un teatru al unui sector sau a altui sector. Primii care au inteles asta au fost cei de la primaria Sectorului 5. Prin Centrul Cultural „Stefan Iordache” se realizeaza pana la sfarsitul anului o mini stagiune G 53 de 10 reprezentatii cu spectacolul A.A.A. in locatii diferite din sectorul 5, cu intrare libera. Programul spectacolelor va fi afisat pe site-ul www.grivita53.ro.

Proiectul Grivita 53 – Primul teatru construit impreuna a fost recompensat recent cu Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards, considerata drept cea mai importanta competitie de arhitectura si design sustenabil din lume. Anul acesta, au participat aproape 5.100 de proiecte din toata lumea, dintre care doar 7 au fost recompensate cu un trofeu, iar cel primit de Grivi?a 53 este primul premiu pe care Romania il castiga in istoria acestui concurs. Juriul competi?iei a fost format din 9 dintre cele mai importante personalitati din industrie: arhitecti, constructori, experti in domeniu.

Decernarea premiilor LafargeHolcim Awards a avut loc pe 28 septembrie 2017, la MUCEM, la Marsilia, in prezen?a unor arhitecti de renume mondial. Premiul castigat de Grivita 53 consta atat intr-o recompensa financiara de 20.000 dolari, dar in primul rand, in recunoasterea internationala a proiectului. LafargeHolcim Awards promoveaza si recompenseaza sustenabilitatea sociala si de mediu in constructii din 2003.

„Acest premiu demonstreaza sustenabilitatea proiectului si increderea pe care ne-o acorda profesionisti din liga intai. Poate ca acum vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a face rost de suma necesara constructiei si pentru a duce la bun sfarsit aceasta poveste”, a declarat Chris Simion – Mercurian, initiatoarea proiectului Grivi?a 53.

In acest demers s-au alaturat personalitati care gireaza cu performanta lor, unicitatea si performanta proiectului constructiei primului teatru privat dupa 71 de ani. In 1946 inginerul constructor Liviu Ciulei a dus la bun sfarsit un proiect similar pe care l-a dedicat fiului sau, regizorul Liviu Ciulei. Printre oamenii care cred in acest proiect ii amintim pe Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Ralea, George Ivascu, Valeria Racila von Groningen, Alex Gavan, Alexandru Tomescu, Pascal Bruckner, Eric Emmanuell Schmitt, Frederic Beigbeder, Mihai Covaliu si multi altii.

Bugetul la care se ridica constructia teatrului este 1.000.000 euro.

Pentru ca totul sa fie transparent si sa nu atraga suspiciune, Chris Simion – Mercurian a infiintat Asociatia Culturala „Grivita 53” prin care se desfasoara campania de strangere de fonduri si a donat acestei asociatii terenul in valoare de 200.000 Euro pe care urmeaza sa se intample constructia. Mai mult decat atat, in statutul Asociatiei exista un articol prin care destinatia culturala a imobilului nu va putea fi schimbata niciodata.

Campania de strangere de fonduri pentru G53 a fost demarata in Aprilie 2017. Pana in prezent s-au strans aproximativ 100.000 Euro. G53 iti da sansa  de a fi parte din aceasta poveste. Poti cumpara caramizi, ferestre, scaune, usi, pereti iar numele tau va fi inscriptionat si va ramane martor al acestei povesti peste generatii. In Aprilie 2018 echipa G53 isi doreste sa deschida santierul. Pentru ca acest fapt sa se intample trebuie sa se stranga in jur de 400.000 Euro.

„A.A.A.” este o bucata din spiritul G 53, unde tinerii vor fi retinuti prin performanta pe care o fac si prin viziunea noua, fresh a spectacolelor in care vor juca. G 53 este un spatiu artistic liber, care se defineste in primul rand prin calitate si inovatie.

Va asteptam sa intrati in comunitatea G53. Crezul nostru: TO BUILD OR NOT TO BE.

FOTO AAA (1)


FOTO AAA (2)


FOTO AAA (5)_credit Catalina Flamanzeanu


Print


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate