Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Spații Vii animă Bucureștiul!
(Arte vizuale)
Joi, 19 Octombrie, ora 19:30,
A5 Studio Space, Strada Piata Amzei nr. 5, Bucuresti.

Interventia performativa Spatii Vii revine in cubul alb al galeriei, dupa editia ce a avut loc in 2016 in cadrul expozitiei NAG RETROSPECT: Memory Leaks, la Arcub, Hanul Gabroveni si interventiile performative in spatii diverse – de la cele desfasurate pe scena TEDx sau zona imersiva Deep Space 8K @ Ars Electronica Center, pâna la cele care au avut loc in mediul urban, un club de dans, o casa veche sau un muzeu.

Spatii Vii #abstract este inspirata de Piet Mondrian si cautarile lui utopice pentru gasirea unor valori estetice universale. In 1914, Mondrian spunea:
„Arta este mai presus de realitate si nu are legatura directa cu ea. Pentru a atinge dimensiunea spirituala in arta, artistul va trebui sa se raporteze cat mai putin la realitate, caci realitatea este opusul spiritualului. Ne aflam in prezenta unei arte abstracte. Arta trebuie sa fie deasupra realitatii, altminteri nu ar avea nicio valoare pentru om.”

Interventia performativa site-specific va avea o amprenta vizuala asupra spatiului, chiar daca una efemera. Spatii Vii #abstract porneste de la prezenta minimalista a artei abstracte desfasurata pe suprafetele peretilor galeriei, aducand corpul uman si actul performativ ca o replica spontana, o eroare in matrice, o imperfectiune care aduce viata intr-un spatiu precis. Vom  combina si suprapune abstractul si figurativul, spiritualul si realitatea, estetica pura cu prezenta umana, corporalul si gestul subiectiv cu spatiul „neutru” al galeriei, aducând la un numitor comun in actul performativ preocuparile pentru „spiritual” ale lui Mondrian si „profanul” actiunilor noastre prin intermediul tehnologiilor media.

Artisti participanti:
Maria Mora, Mariana Gavriciuc - performeri
Simona Deaconescu - coordonator performance, coregraf
Mirian Kolev - soundscape, muzician
Dilmana Yordanova si Mihaela Kavdanska - concept si directie artistica, proiectii video generative.
Horea Avram - PhD, curator, consultant AR.

Intrarea este libera, dar limitata la capacitatea spatiului.

Interventia performativa Spatii Vii #abstract este prima faza a interactiunii publicului cu spatiul galeriei. Cu ajutorul partenerului principal al proiectului, „Mo’Real Universe” din Timisoara, un start-up care isi propune sa diversifice felul in care e folosita tehnologia AR in România. Materialul grafic si sonor rezultat va fi adaptat pentru a fi integrat in aplicatia de Realitate Augmentata Spatii Vii si prezentat publicului, in faza a doua a proiectului.
Spatii Vii este un proiect de lunga durata initiat de Dilmana Yordanova si Mihaela Kavdanska, un media art duo activ de la inceputul anilor 2000. Spatii Vii. Bucuresti supraREAL este un proiect produs de Asociatia AVmotional. 

Parteneri: Mo’Real Universe/ IndexAR, Asociatia Coolturala „Noua Ne Pasa”, Calup, INP, Centrul de Teatru Educational REPLIKA, Rezidenta BRD Scena9, Expirat, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Revista Arta, Revista Zeppelin, Asociatia Ephemair.

A5 Studio Space este un spatiu de creatie care gazduieste temporar proiecte ale Asociatiei Ephemair, precum Noaptea Alba a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor sau ART on DISPLAY, alaturi de alte evenimente realizate in colaborare cu alti parteneri.
                   
Programul ARTonDISPLAY, initiat si organizat de catre Asociatia Ephemair din 2014, reflecta in vitrinele unor spatii neutilizate temporar sau amplasate in imobile cu un grad de risc ridicat. Facute astfel accesibile publicului, ele reflecta starea de fapt starea artei contemporane roma^nesti, activa^nd totodata spatii urbane din Bucuresti si atraga^nd atentia asupra unei probleme inca nerezolvate legate de comfortul urban din oras, prin prezenta interventiilor si a instalatiilor site-specific.

Proiectul Spatii Vii este finantat in cadrul programului cultural BUCURESTI ORAS PARTICIPATIV de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Spatii_Vii_abstract


Disclaimer:
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate