Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Visul unei nopţi de vară, în premieră la Teatrul Excelsior
(Teatru)
Teatrul Excelsior prezinta joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, premiera spectacolului Visul unei nopti de vara de William Shakespeare, regizat de Vlad Cristache.
Unul dintre numele reprezentative ale tinerei generatii de regizori, Vlad Cristache se afla la cea de-a doua sa colaborare cu Teatrul Excelsior dupa ce, in anul 2015, a semnat regia spectacolului The History Boys.
Povesti cu parfum de liceu, una dintre cele mai aplaudate si premiate productii din repertoriul teatrului.

Preocupat de universul adolescentin si de problematica maturizarii, dar si de felul in care lumea celor tineri interfereaza cu cea a adultilor, Vlad Cristache a ales, de aceasta data, un titlu din dramaturgia shakespeariana. A rezultat un spectacol ancorat in prezent, glisand intre erotism, candoare si comic exploziv, in care jocul de-a „teatru-in-teatru” isi dezvaluie savoarea pana la ultima lacrima de ras. Visul unei nopti de vara reflecta societatea noastra, cu contrastele si derapajele ei, care aproape ca nu ne mai socheaza, cu controversele interminabile despre o mereu noua generatie, despre teatru si viata ca o inlantuire de vise intamplate aievea si despre comedie ca mecanism demistificator, pe cat de exploziv pe atat de inofensiv.
In viziunea lui Vlad Cristache, Visul unei nopti de vara devine o poveste care nu poate fi spusa altfel decat intr-un spectacol in care spiritul ludic se ia la intrecere cu el insusi. Cu o lectura proaspata asupra binecunoscutei piese shakespeariene, regizorul reinterpreteaza raporturile dramatice dintre cele trei planuri care se ciocnesc misterios in degringolada visului din miezul unei nopti de vara. Lumea „zeilor” este lumea celor care, abuzand de putere, ii transforma pe „muritori” in marionete ale lipsei lor de masura. in lumea celor patru indragostiti se reflecta universul adolescentilor de astazi, care vor sa experimenteze viata cu propriul trup si suflet, exact asa cum este ea, nefiltrata de deciziile celor mari. Lumea mesterilor se oglindeste in lumea frusta a oricarui grup de „meseriasi”/ muncitori care descopera ca pot evada din rutina si standardizare prin nebunia de a face teatru. si care dezvaluie, de fapt, esenta mecanismului teatral: mestesug + pasiune.

Pentru ca Visul sa devina realitate si apoi iarasi Vis, Vlad Cristache a lucrat alaturi de actori din tanara generatie, lasandu-se inspirat de energia lor creativa si de personalitatea artistica a fiecaruia. Din distributie fac parte Aida Avieritei (Puck), Oliver Toderita (Egeu), Emilian Oprea (Tezeu/ Oberon), Camelia Pintilie (Hipolita/ Titania), Alina Rotaru (Hermia), Marian Olteanu (Lysander), Andreea Alexandrescu (Helena), Lucian Ionescu (Demetrius), Dan Radulescu (Mitru Chitra), Alexandru Bogdan (Culea Fundulea/ Piram), Rares-Florin Stoica (Stan Suflete/ Thisbe), Mihai Mitrea (Duda Flamanzila/ Luna), Ion Bechet (Gogu Botgros/ Zidul), stefan Mihai (Cuibarica/ Leul), Tudor Rosu (Efebul).

In Visul unei nopti de vara comedia isi iese din matca, intr-un spectacol intens, in care entuziasmul si sinceritatea molipsitoare a jocului intalnesc solutiile regizorale si scenografice indraznete si ingenioase, conventii rasturnate, histrionism cat cuprinde, intr-un spectacol care, la final, ar trebui apreciat ca atare, exact asa cum ne indeamna si Puck: un vis in miezul unei nopti de vara.

VISUL UNEI NOPTI DE VARA

de William Shakespeare

Regia si scenografia: Vlad Cristache

Coordonarea muzicala: Lucian Maxim

Light design: Costel Baciu

Sound design: Horea Suciu

Distributia:

Puck - Aida Avieritei

Egeu - Oliver Toderita

Tezeu/ Oberon - Emilian Oprea

Hipolita/ Titania-  Camelia Pintilie

Hermia - Alina Rotaru

Lysander - Marian Olteanu

Helena - Andreea Alexandrescu

Demetrius - Lucian Ionescu

Mitru Chitra - Dan Radulescu

Culea Fundulea/ Piram -  Alexandru Bogdan

Stan Suflete/ Thisbe - Rares-Florin Stoica

Duda Flamanzila/ Luna - Mihai Mitrea

Gogu Botgros/ Zidul - Ion Bechet

Cuibarica/ Leul - Stefan Mihai

Efebul - Tudor Rosu


Visul unei nopti de vara _EXCELSIOR_5

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate