Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Biletele pentru Zona Imaginarium București s-au pus în vânzare la Ateneul Român
(Muzică)
Duminica, 22 octombrie, de la ora 19:00, Ateneul Roman devine scena Zonei Imaginarium. The Zone of SoundFiction.
Biletele au fost puse deja in vanzare la casa Ateneului. Programul acesteia este pana vineri de la 12.00 la 19.00, iar duminica, in ziua concertului, de la 16.00 la 19.00.
Artistii Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiana si Catalin Cretu sunt acum in turneu: la Craiova (miercuri, 18 octombrie), Oradea (vineri, 20 octombrie) si concertul final – Bucuresti (duminica, 22 octombrie).

Va invitam sa faceti cunostinta cu conceptul de concert-instalatie. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiana, Catalin Cretu sunt cei care urca pe scena sa picteze sunetele. Sunt inspirati de artistii vizuali ale caror lucrari sunt proiectate si mixate in timpul concertelor. Tehnicile multimedia sunt firul care leaga simturile. Emotia este incapsulata in Zona Imaginarium si transpune spectatorii intr-o alta dimensiune. SoundFiction este lumea paralel-creata, un taram unde muzica exista perpetuu si este in permanenta metamorfoza, iar vizualul este perdeaua de iluzie care induce vraja. The Zone of SoundFiction, tema aleasa pentru editia 2017, este zona in care sunetul devine imagine in miscare, prin protagonisti si lucrarile artistilor vizuali.
Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociatia Culturala CULTURE ON si se desfasoara in parteneriat cu mari institutii de cultura din tara: Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, Filarmonica Moldova Iasi, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitesti si Filarmonica Oltenia Craiova.

Proiectul este cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, alaturi de Institutul Cultural Roman si Forumul Cultural Austriac.

Program Zona Imaginarium  #2017


CATALIN CRETU – „Post-Cadenza” (violoncel solo)

WOLFRAM WAGNER - Trio pentru flaut, violoncel si pian

DINU LIPATTI -  Sonatina pentru mana stanga (pian solo)

DAN DEDIU -  Habanera pentru flaut si violoncel

BOHUSLAV MARTINU - Trio pentru flaut, violoncel si pian


Despre Zona Imaginarium  #2017
Zona Imaginarium reprezinta o serie de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni romani si austrieci, de prim rang, precum Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiana, Catalin Cretu si artistii vizuali contemporani, invitati in proiect. Proiectul readuce in actualitate muzica de camera, fuziunea dintre arte si tehnici – sunet, imagine, mixaj – formand astfel conceptul de „concert instalatie”. Originalitatea proiectului  consta in extinderea  virtuala si imbogatirea prin medierea  noilor tehnologii a spatiului „clasic”. Informatii despre proiect puteti regasi la adresa www.zona-imaginarium.ro.

zona imaginarium 2


Despre organizator:
Asociatia culturala CULTURE ON, organizatie infiintata in 2013, s-a nascut din dorinta unui grup de muzicieni de a se implica activ in viata societatii romanesti, de a dezvolta un dialog cultural, de a se exprima liber si creativ. Scopul Asociatiei  Culturale CULTURE ON este  de a initia,  dezvolta  si de a promova actiunile cultural ­ educationale, contribuind la sustinerea accesului la informatie, valorificarea  patrimoniului cultural, national si international, cat si libera exprimare.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate