Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Festivalul internațional de teatru idiș – TES FEST
(Teatru)
Teatrul Evreiesc de Stat (TES) deschide maine seara cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru Idis. TES FEST, cu ocazia aniversarii a 141 de ani de la infiintarea primului teatru profesionist de limba idis din lume in Romania, la Iasi, in anul 1876, de catre scriitorul si artistul Avram Goldfaden.

Deschiderea oficiala va avea loc maine, la ora 18.00, in foaierul teatrului, cu conferinta de presa. Urmeaza concertul artistului american Zalmen Mlotek, cu incepere de la 18.30, iar de la ora 19.00 productia Teatrului Evreiesc de Stat – DIBUK, de S. Anski, in regia lui Chris Simion-Mercurian.

A doua zi a festivalului (16 octombrie) debuteaza, de la ora 19.00, cu spectacolul polonezilor de la Teatrul Evreiesc de Stat Esther Rachel si Ida Kaminska, Varsovia – TaRGUsORUL KASRILEVKE, de salom Alehem, in regia lui Shmuel Atzmon-Wircer, urmat, de la ora 21.30, de concertul trupei americane SOUL TO SOUL.

Ziua de marti (17 octombrie) incepe cu vernisajul expozitiei TES – Traditie, Emotie, Spectacol, urmat de concertul Orchestrei TES si a trupei Bucharest Klezmer Band. Ambele evenimente vor avea loc in aer liber, la Piata Universitatii (Fantana Vioara Sparta), de la ora 17.00. De ora 19.00 vom prezenta la sediu, in PREMIERa, co-productia Teatrului Evreiesc de Stat si a Teatrului Folksbiene, din Statele Unite ale Americii - VRaJITOAREA, de Avram Goldfaden, regizat de Motl Didner. De la ora 21.30 este programat spectacolul de cabaret PISICILE ALBASTRE, din Israel, in regia lui Aleksander Fisz.

Miercuri (18 octombrie), de la ora 18.00, este programat la sediul teatrului vernisajul expozitiei Teatrul Evreiesc din Romania. Inceputuri, de la Muzeul Literaturii din Iasi. Primul spectacol al serii va incepe de la ora 19.00. Trupa Teatrului Evreiesc de Stat Shalom, de la Moscova, va prezenta spectacolul PESTE UMPLUT CU GARNITURA, in regia lui Alexander Levenbook. De la ora 21.30, trupa Nephes, din Israel va prezenta spectacolul GHIMPL NETOTUL.

In a cincea zi de TES FEST (19 octombrie) va avea loc un nou concert al Orchestrei TES si al trupei Bucharest Klezmer Band, incepand de la ora 17.00, in Piata Universitatii (Fantana Vioara Sparta). Acesta va fi urmat, de la ora 19.00, la sediul TES, de concertul extraordinar al trupei KLEZMATICS, din Statele Unite ale Americii.
Ziua de vineri (20 octombrie) incepe tot de la ora 17.00, cu un al treilea concert al Orchestrei TES si al trupei Bucharest Klezmer Band. Primul spectacol – CEI DOI KUNI LEMEL, de Avram Goldfaden, in regia lui Alexander Hausvater, al Teatrului Yiddishpiel din Israel, va incepe de la ora 19.00, urmat de one-man show-ul aSTA SUNT EU, pe un text scris, regizat si interpretat de artistul american Avi Hoffman.

Penultima zi a festivalului (21 octombrie) va incepe de la ora 19.00 cu musicalul O NOAPTE IN CASINO, o productie a Wandering Jew Troupe si va continua, de la ora 21.30, cu one-woman show-ul LA JUMaTATEA DRUMULUI DE DOR, de Boris Sandler, in regia lui Charlotte Messer, productie a Teatrului Troim, din Franta.

Inchidem Festivalul International de Teatru Idis – TES FEST (22 octombrie) cu spectacolul VISaTORUL, de Jean Henri Blumen, regia Rafael Goldwaser, o productie a Teatrului Evreiesc de Stat, urmat de concertul Orchestrei TES si a trupei Bucharest Klezmer Band.

In cadrul TES FEST vor avea loc zilnic, de luni pana vineri, workshop-uri, conferinte si simpozioane, incepand cu ora 11.00, la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.
Festivalul International de Teatru Idis – TES FEST este un eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Evreiesc de Stat.

Eveniment organizat cu sprijinul: Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Institutul Cultural Roman, Uniunea Teatrala din Romania
Parteneri: Televiziunea Romana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Regia Autonoma de Transport Bucuresti

Biletele pentru toate evenimentele prezentate in cadrul Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST pot fi achizitionate exclusiv din reteaua mySTAGE atat online, cat si de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Mai multe informatii despre Festivalul International de Teatru Idis – TES FEST puteti afla de pe site-ul oficial al festivalului www.tesfest.ro, site-ul oficial TES www.teatrul-evreiesc.ro

Afis TES FEST

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate