Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Peste 14 000 de vizite la expozițiile și atelierele deschise în Noaptea Albă a Galeriilor din Iași
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala AltIasi a organizat pe 6 octombrie evenimentul „Noaptea Alba a Galeriilor - NAG, pentru al doilea an consecutiv, in orasul Iasi. Astfel, la Iasi s-au deschis simultan o serie de expozitii de arta contemporana, care, sub umbrela unui concept care are deja o popularitate in randul publicului de arte vizuale, a produs efecte de constientizare si participare cu rezultate deja cunoscute in tarile cu o mai mare traditie a evenimentelor de acest gen.

Astfel, editia 2017 a NAG Iasi a insemnat, printre altele, 4 expozitii special produse pentru aceasta ocazie si peste 30 de ateliere de artisti care si-au deschis usile incepand cu ora 19:00 si pana la 1 noaptea. Din 30 in 30 de minute au fost organizate tururi ghidate (pietonale sau pe bicicleta) pentru cei care au dorit sa inteleaga mai mult despre lucrarile expuse. Cele 4 expozitii pregatite special pentru eveniment au fost gazduite de Borderline Art Space, Galeria apARTe, Galeria Cupola si Sala Victoria. Totodata, muzica live experiementa si proiectii de video-mapping au reprezentat o alta atractie a serii, intr-un concert sustinut de LeVant (George D. Stanciulescu) si CZC (Andrei Cozlac) – visuals.

Cei 100 de voluntarii implicati in eveniment au distribuit stradal, in licee, universitati si centre comerciale nu mai putin de 13.000 de exemplare ale unei harti a spatiilor creative. Parte a parteneriatului cu Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, 4000 de studenti au primit un exemplar al hartii in cadrul evenimentului „Bun venit la UAIC”. Prin parteneriatul cu FILIT, toti invitatii evenimentului literar, care anul acesta s-a suprapus peste editia Noptii Albe a Galeriilor, au primit un exemplar al aceleiasi harti. Notorietatea evenimentului, deja in crestere de la prima editia, a fost sporita si de cele 16 panouri stradale si citylight-uri si 3 tramvaie colate cu materiale legate de NAG 2017. Prin parteneriatul cu agentie digitala WINK, la acestea au mai contribuit si 3 billboarduri digitale (peste 22 000 de difuzari ale spoturilor), precum si ecranele din reteaua de transport in comun, care au adus peste 120 000 de difuzari.

Ca rezultat al interesului publicului, galeriile de pe strada Lapusneanu (zona pietonala centrala) au primit peste 2.000 de vizitatori, iar atelierele din aceeasi cladire 950. Sala Victoria, redeschisa publicului iesean dupa o importanta pauza, a primit aproape 800 de vizitatori, iar peste 500 de ieseni au beneficiat de tururile ghidate, pietonale sau pe bicicleta. In total, expozitiile, atelierele si evenimentele speciale au avut parte, cumulat, de peste 14 000 de vizite intr-un interval de 6 ore, ceea ce situeaza Iasul in topul interesului comunitatii locale pentru arta contemporana si formele ei de exprimare.

Organizator NAG Iasi: Asociatia Culturala AltIasi
Finantator NAG Iasi: Consiliul Judetean Iasi
Sponsor NAG: BRD
Parteneri NAG Iasi: SCC Services Romania, Pring, Rodotex, WINK, Carturesti Iasi
Organizator national NAG: Asociatia Ephemair

Despre NAG
Noaptea Alba a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din Romania care a atras atentia marelui public asupra artelor contemporane si a tinerilor artisti. Noaptea Alba a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

Despre Asociatia Culturala AltIasi
Asociatia Culturala Alt Iasi a aparut in anul 2011 ca o modalitate formala de recunoastere si validare a unui proiect cultural sustinut exclusiv prin voluntariat din Iasi. Site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din orasul Iasi, a fost lansat pe 20 octombrie 2008. In decembrie 2015, Asociatia Culturala AltIasi a sustinut deschiderea spatiului de arta contemporana Borderline Art Space, iar in 2016 a organizat prima editie a Noptii Albe a Galeriilor in Iasi.

_MG_6690_re


IMGP5840_re


IMGP5867_re

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate