Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Blues Cafe și New Levites au organizat un concert aniversar gospel cu “aromă” de blues
(Muzică)
Vineri, 13 octombrie, Blues Cafe Centrul Vechi si New Levites au organizat un concert aniversar 13 ani pentru toti iubitorii de muzica de calitate. Timp de doua ore au fost ascultate melodii gospel si blues, precum: “This little light of mine”, “Stand by me”, “Down by the riverside”, “Go down,Moses!”, “When the saints go marchin' in”, “Amen” etc.

Evenimentul a avut loc la Blues Cafe, in Centrul Vechi, Strada Covaci 6-8/ Intrarea Soarelui si a cuprins doua ore de muzica gospel cu “aroma” de blues.

“Blues Cafe este un spatiu cultural, o zona a muzicii de calitate, cu un design specific unei cafenele din New Orleans si ornamente inspirate de perioada interbelica. Fiind situati in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe strada Covaci, intr-o zona plina de legende, istorie, mituri urbane si muzica buna, totul in jurul nostru aminteste de “Micul Paris”. De aceea, prin Blues Cafe incercam sa promovam blues-ului si genurile muzicale infratite, sa aducem in atentia publicului larg genuri muzicale exclusiviste, precum gospelul, soul-ul, jazz-ul. Totodata, periodic, Blues Cafe organizeaza activita?i de tip „jam-session” la care sunt invitati sa participe iubitori ai muzicii de calitate”, a declarat Tiberiu Horcea, manager Blues Cafe.

“Genul exclusiv pe care il abordam, gospel-ul, reprezinta de fapt, "mama si tatal" multor stiluri muzicale din zilele noastre, cum ar fi: jazz-ul, blues-ul sau soul-ul. Prin muzica pe care o abordam, incercam sa aducem o apropiere intre Dumnezeu si omul-ascultator de muzica (publicul), o intelegere, meditatie si liniste cu pace interioara a ceea ce ni se transmite de sus. Prin concertul aniversar 13 ani pe care l-am sustinut la Blues Cafe, am trecut de o noua borna ce marcheaza mai multa maturitate, experienta, intelepciune, pricepere. Dupa 13 ani, desi nu am iesit in lumina rampelor muzicii comerciale, credem ca, in urma concertelor noastre sustinute in cele mai creative si diferite locatii, ducem ascultatorul intr-o stare contemplativa, transcendentala, undeva la intalnirea cu Cerul, doritor de evadare din lumea materiala. Acum, dupa 13 ani, mergem inainte cu proiecte noi, variate, neintentionand nici o clipa sa rescriem istoria muzicii ci doar sa "asezam" in sufletul fiecaruia o samanta buna din mesajul dragostei lui Dumnezeu pt oameni”, a declarat Emanuel Picu, membru al trupei New Levites.

Despre New Levites
New Levites este o trupa muzicala profesionista, recunoscuta pe plan national si international, cu sute de concerte in SUA si Europa.

Creata in 2004 in Bucuresti, trupa cuprinde doi membri: Dan Picu (voce, percutii) si Emanuel Picu (voce, guitar). Genul muzical al trupei este gospel cu radacini blues & country. Pana in 2007, formatia s-a focusat pe creatiile proprii lansand 5 albume si 2 dvd-uri pana in 2016 si sustinand anual peste 50 concerte in cafenele, pub-uri, mall-uri, sali de teatru si concerte, festivaluri de muzica si teatru, complexuri hoteliere, piete publice, zile ale oraselor, evenimente culturale si private etc.

In septembrie 2017, New Levites a fost nominalizata la Nashville (USA) la Premiile Muzicii Country, Sectiunea gospel-blues.


Despre Blues Cafe
Deschis in iulie 2017, Blues Cafe Bucuresti face parte din Blues Cafe World, o franciza creata in 2012. Situat in Centrul Vechi, pe strada Covaci nr. 6-8 (Curtea veche), cafeneaua are ca obiectiv promovarea blues-ului si a genurilor muzicale infratite. Arhitectura si designul interior al cafenelei sunt specifice perioadei interbelice, cu decoratiuni din anii '30, fiind una dintre putinele cafenele in care se poate asculta live blues, gospel si muzica soul.

Meniul cafenelei este traditional, cu accente urbane la care se adauga mai multe varietati de pizza (unul dintre putinele preparate straine incluse in meniu). Bucataria cafenelei este deschisa pentru cina pana la ore tarzii din noapte.

DSCF2603


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate