Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
S-a lansat prima melodie cu peste 40 de contributori din România, grație proiectului „Be a star”
(Muzică)
Primul proiect de crowdsourcing muzical autohton a fost jurizat de Achi si ofera un loc in tabara de creatie a lui Marius Moga. Prima melodie din Romania creata in urma unui proces de crowdourcing muzical (creatie colectiva, interactiva), care include peste 40 de contributori, s-a lansat pe 16 octombrie, gratie proiectului „Be a Star”.
Acesta este prima initiativa muzicala care include iubitorul de muzica inca din procesul de creatie a melodiei.  Proiectul „Be a Star” are ca obiectiv stimularea creativitatii, energiei si spiritului de identitate al generatiei tinere.

Procedura de compozitie a integrat aplicatiile mobile, piesele trimise in concurs fiind realizate pe baza unor mini-compozitii de maxim 60 de secunde trimise de public, pe tema „Energy”.
Peste 40 de persoane au trimis mini-compozitii muzicale ce au fost preluate de artistul Ioachim Petre (cunoscut cu numele de scena Achi) si transformate intr-o piesa plina de energie si groove.

Piesa „Energy” poate fi ascultata pe YouTube la https://youtu.be/0mcNWnC6Qzc.
O puteti asculta insa live luna aceasta in concertele Contrapunct Band, care o vor prezenta publicului larg dupa urmatorul program:
-    Pe data de 21 octombrie 2017, ora 17.00, la Iris Titan Shopping Center in Bucuresti si
-    Pe data de 28 octombrie 2017, ora 17.00, la City Park Mall in Constanta.

Cum a luat nastere piesa? In lunile iulie – octombrie, Alumnus Club UNESCO a desfasurat proiectul de muzica experimentala  Be a star, care a avut ca scop crearea primei piese de tip crowdsourcing din Romania. In realizarea mini-compozitiilor tinerii participantii s-a bucurat de libertate totala in alegerea stilului si a instrumentelor – au fost acceptate toate stilurile muzicale si toate tipurile de instrumente.
Pentru a rasplati creativitatea publicului vor fi oferite doua premii speciale pentru piesele cele mai originale. Castigatorii isi vor ridica premiul pe scena, unde vor fi invitati alaturi de Contrapunct Band. Unul dintre premii este un loc in tabara de creatie DeMoga Camp a compozitorului Marius Moga, pentru un concurent pana in 18 ani. Al doilea premiu care va fi oferit este un voucher la un magazin de muzica la cei peste 18 ani.

Intrarea la concerte este gratuita.

Despre Contrapunct:
Trupa  Contrapunct, infiintata in anul 2004, are in componenta copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani. Se pragatesc in domeniul artistic si sunt gata sa raspunda la provocari, imbinand  joaca cu profesionalismul. Palmaresul este vast cu numeroase turnee, aparitii tv, radio, presa scrisa.

Despre Achi:
Ioachim Petre (Achi) este un artist complet si complex. Cantaret, producator, songwriter, chitarist, prezentator si actor, Ioachim a colaborat cu unii dintre cei mai mari artisti din Romania si a compus unele dintre cele mai cunoscute si mai indragite piese de publicul roman.

afis nou


Despre Clubul Alumnus UNESCO:
A fost fondat in anul 2000 de catre tineri din zece tari in vederea realizarii de proiecte privind educatia, stiinta, cultura si comunicarea.
Proiect co-finantat de AFCN. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate