Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Editura Cartea Copiilor lansează „Păturica lui Jane”, singura carte pentru copii scrisă de Arthur Miller
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor traduce in premiera in limba romana „Paturica lui Jane” (Jane’s Blanket), singura carte pe care marele dramaturg Arthur Miller a dedicat-o copiilor. Noua aparitie, in varianta ilustrata de Sandrine Bonini, le explica celor mici, cu simplitate si duiosie, ca uneori trebuie sa lase in urma unele lucruri dragi pentru a creste.

De cand s-a nascut, Jane are o paturica roz, moale si calduroasa, de care nu se poate desparti. Trebuie s-o aiba alaturi tot timpul: in bratele mamei, la masa, la joaca sau in patut, cand doarme. Dar Jane creste. Zi dupa zi, descopera tot mai mult din lumea din jur. Zi dupa zi, poate sa faca tot mai multe lucruri. Dar nici paturica roz nu ramane la fel. Putin cate putin, se destrama si se face tot mai mica, iar Jane isi da seama ca totul se schimba odata cu trecerea timpului.

Arthur Miller (1915-2005) este autorul unor binecunoscute piese de teatru care au marcat literatura americana a secolului XX, precum „Toti fiii mei”, „Vrajitoarele din Salem”, „Vedere de pe pod” sau „Moartea unui comis-voiajor”. in plus, in 1949, Miller a fost distins cu prestigiosul Premiu Pulitzer pentru Dramaturgie. De asemenea, Miller este cunoscut si pentru controversata casnicie cu actrita Marilyn Monroe, alaturi de care a format un cuplu atipic timp de aproape cinci ani.

Povestea „Paturica lui Jane” a fost publicata in anul 1963, atunci cand Arthur Miller era deja un autor consacrat. Numele personajului central, Jane, coincide cu numele celei mai mari fiice a lui Miller, cea care i-a fost probabil sursa de inspiratie.
 
Sandrine Bonini,ilustratoarea  acestei editii a cartii, este absolventa a scolii de Arte Decorative din Paris. Inainte de a scrie si ilustra carti pentru copii, Bonini a lucrat in cinematografie pentru filme de animatie.

Cartea „Paturica lui Jane” este recomandata copiilor intre 2 si 7 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Povesti cu printese”.

Paturica_lui_Jane_coperta


Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura, Komako Sakai etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate