Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
The Deep Sound of Maramures, la reuniunea celor mai importanți oameni din marketing, publicitate și tehnologie
(Muzică)
Sunetele stravechi ale Maramuresului, gasite de un antropolog si reinventate electro prin mijloace tehnice contemporane, devin o provocare pentru experti din elita tehnologiei internationale, reuniti, pentru doua zile, la Bucuresti. Proiectul The Deep Sound of Maramures va fi prezentat la Gala Dinner IAA Global Conference, care va avea loc, astazi, la Palatul Bragadiru.

The Deep Sound of Maramures, un proiect cultural de excelenta, aplaudat la Paris sau Haga, va fi prezentat, in editie speciala, la IAA Global Conference Bucharest 2017. Evenimentul reuneste personalitati de prim rang ale lumii tehnologice internationale, de la Robbie Douek, vice-presedintele The Walt Disney Company, la Steve Wozniak, co-fondatorul (alaturi de Steve Jobs) Companiei Apple si inventatorul computerului personal, sau Tom Standage, director adjunct al prestigiosului  The Economist. Derulata sub deviza "Creativitatea poate schimba lumea", conferinta este organizata de International Advertising Association Romania – prin EventHeroes, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti - prin Centrul Cultural ARCUB. Seria conferintelor va fi gazduita, pe durata a doua zile - 24 si 25 octombrie -, de Opera Nationala din Bucuresti. La randul sau o extraordinara punte intre traditie si inovatie, un proiect imbogatit cu experimente video si prin colaborari hibride interdisciplinare, The Deep Sound of Maramures are in palmares experimente prezentate in premiera in Romania, printre care conceptul de 4D Imersive Interactiv Sound, instalatie lansata in 2016, la Amsterdam Fashion Week.

Concept de cercetare tradus intr-un limbaj estetic contemporan, Proiectul The Deep Sound of Maramures va fi prezentat la Dineul de Gala care va incheia prima zi de conferinte, eveniment gazduit, incepand de la ora 20.00, de Palatul Bragadiru.
Sunetele, pornite de la instrumentele traditionale, sunt prelucrate si transformate, conduse catre corespondentii lor contemporani, creati cu ajutorul celor mai noi tehnologii, toate acestea intr-un performance avangardist, inovator si interactiv. The Deep Sound of Maramures, proiect prezentat in premiera la Haga, apreciat la Paris sau in transmisii duplex catre universitati din Londra si New York, propune o abordare hibrida interdisciplinara, fiind un mod insolit de prezentare a unor studii academice: selectate dintr-o infinita plaja a posibilelor zgomote naturale, sunetele capata intelesuri noi, gasindu-si un loc inedit in cea mai accesibila zona a ariei acustice, muzica. Proiect de promovare regionala prin cultura, The Deep Sound of Maramures propune un concept nou, care combina multiple elemente, de la spectacolul audiovizual, la secvente de film documentar, muzica electro experimentala si o cercetare etno-antropologica despre cultura veche maramureseana. Spectacolul include interventii ale unor ilustri artisti si etnologi, printre care instrumentistul Stefan Andreica, din Viseul de sus, sau “Ansamblul Maramuresului”, prin coordonatorul sau, doctor Anuta Pop.

Proiectul The Deep Sound of Maramures a fost prezentat la Bucuresti, in parteneriat cu cercetatorul taiwanez Jia-Rey (Gary) Chang, doctor in designul architectural interactiv, faimos, printre altele, pentru o remarcabila prezentare din cadrul Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week 2016. De asemenea, TDSOM a fost present anul acesta la prima reuniune a elitei industriei muzicale europene, East European Music Conference, organizata  la Sibiu. Pentru acest eveniment a inventat lumi virtual Cinty Ionescu, detinatoare a unui premiu de excelenta pentru design video, acordat la Fringe New York City.

Antropologia sunetului, un proiect amplu de cercetare condus de Peter Gate, a fost lansat in urma cu cinci ani si, intre timp, a atras atentia lumii academice, atat celei romanesti, cat si celei internationale. Printre cei care s-au implicat in cercetarile lui Peter Gate se numara profesorul Lee Blackstone, de la catedra de antropologie a Sociology State University din New York, care a inclus aceste cercetari in propriul studiu tematic si, totodata, a lansat un curs cu acest nume, The Deep Sound of Maramures, la Universitatea din New York.

Peter Gate & TDSOM_Foto Florin Ghioca


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate