Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
«Spre o convergență a forțelor francofone pentru a surmonta provocarea calității în instituțiile de învățământ superior și de cercetare»
(Viață)
Colocviul anual al Agentiei universitare a Francofoniei (AUF.), organizat la Beyrouth (Liban), pe 7 si 8 noiembrie 2017, va fi consacrat anul acesta calitatii invatamantului superior si a cercetarii, dar si actorilor francofoni implicati in asigurarea acesteia.
Pentru prima data, cu ocazia acestui colocviu, AUF va aduce impreuna principalii actori francofoni implicati in evaluare, asigurarea calitatii si acreditare cu numerosi responsabili ai institutiilor universitare, cu scopul de a reflecta impreuna asupra formelor concrete si eficace care sa conduca spre o convergenta a acestor forte. Aceasta intalnire va pemite totodata analizarea situatiei existente cu privire la actorii si metodologiile din domeniul asigurarii calitatii, dar si de a initia o alianta a acestor actori cu scopul de a le creste vizibilitatea si implicarea internationala.
Lucrarile colocviului vor fi transmise in direct (streaming) in toate cele 60 de implantatii ale noastre.

Calitatea: o provocare majora pentru universitati

Institutiile de invatamant superior si de cercetare fac fata numeroaselor provocari, in special aceleia a calitatii in domeniile formarii, cercetarii si al guvernantei. AUF se angajeaza alaturi de membrii sai pentru a depasi aceasta provocare.

Prin intermediul acestui colocviu, operatorii asigurarii calitatii si reprezentantii universitatilor se vor reuni pentru a gasi puncte comune, dar si modalitati concrete si eficace de colaborare, permitand o convergenta a acestor forte francofone.

Avand 850 de institutii membre, AUF este adesea perceput ca o garantie a calitatii. Totusi, misiunea sa nu poate fi aceea a unei agentii de evaluare si acreditare, ci mai degraba aceea de a suscita punerea in practica a calitatii sprijinindu-se pe actorii de referinta din domeniu, atat pe plan national, regional, cat si international.

Spre un raspuns comun al actorilor francofoni facand fata provocarii calitatii in universitati

Pentru doua zile, reprezentantii institutiilor membre AUF, responsabilii agentiilor nationale de asigurare a calitatii si de acreditare si responsabilii ministeriali provenind din mai multe regiuni ale lumii, se vor reuni.

Colocviul va aborda rolul agentiilor nationale de evaluare a asigurarii calitatii si de acreditare si se va axa pe modalitatile posibile pentru a le intari cooperarea astfel incat spatiul universitar francofon sa fie dotat incetul cu incetul cu metodele necesare pentru a promova calitatea, expertiza si recunosterea internationala a actorilor sai.

Prima zi a colocviului va fi consacrata unei examinari a modelelor existente, demersurilor de asigurare a calitatii si a ofertelor de acreditare. Diverse prezentari vor completa aceasta dezbatere: o analiza a situatiei si a bunelor practici in Europa Centrala si Orientala, in tarile CAMES (Consiliul african si malgas pentru invatamantul superior), dar si exemplul libanez al asigurarii calitatii externe.

In acest context, partile participante vor consacra a doua zi cautarii unor solutii concrete pentru a pune in practica o alternativa francofona in termeni de evaluare si acreditare si de a gasi piste de colaborare.

«La Beyrouth, vom analiza situatia existenta in domeniul asigurarii calitatii, dar vom avea ca principal obiectiv convergenta fortelor francofone pentru a le oferi o mai mare vizibilitate si capacitate de interventie internationala» afirma rectorul AUF-ului, Jean-Paul de Gaudemar.

Informatii utile:
Site-ul dedicat:www.colloqueannuel.auf.org
Twitter: #ColloqueAUF
Loc: Amfiteatrul Ministerului Educatiei si invatamantului Superior de la Beyrouth – Cartierul Unesco
Redifuzare in streaming: direct

logo_AUF_RVB


Despre AUF:

Agentia universitara a Francofoniei este o asociatie mondiala de universitati francofone creata in 1961. Reuneste peste 800 de institutii membre de pe cinci continente din peste 100 de tari. Este totodata si operatorul specializat al Francofoniei pentru invatamantul superior si cercetare. AUF are ca misiune sa promoveze francofonia universitara dinamica implicata in dezvoltarea economica si sociala a societatilor. Pentru a realiza actiunile sale, AUF dezvolta parteneriate cu diferite organizatii (UNESCO, UE, ONG, intreprinderi din sectorul privat...).


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate