Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Turneul Național Imago Mundi ajunge la Deva, Sibiu și Alba-Iulia
(Teatru)
Asociatia Culturala ISVOR prezinta cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brancusi” intr-o serie de 10 concerte in Romania.

Urmatoarele concerte ale Turneului National:
- marti, 31 octombrie, orele 19.00, la Sala ProARTE - Colegiul National „Decebal”
- miercuri, 1 noiembrie, orele 19:00, la Sala Thalia, Filarmonica de Stat Sibiu
- joi, 2 noiembrie, Sala Aula Magna - Universitatea „1 Decembrie 1918”

Pentru concertul din Deva, biletele sunt puse in vanzare la Cofetaria Arta (Strada 1 Decembrie nr. 21, Deva).
Pentru Sibiu, biletele se pot cumpara online pe https://www.kompostor.ro/7081 si la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu (Strada Cetatii nr. 3-5).
Intrarea la concertul din Alba-Iulia este libera – in limita locurilor disponibile.
(este recomandata rezervarea pe http://ontour.imagomundi.ro/rezervare).

Isvor. Constantin Brancusi reuneste 8 artisti remarcabili care va provoaca sa intrati intr-o lume fantastica, un demers curajos de a traduce in sunete si imagini originale lumea artistului. Crampeie de muzica olteneasca in armonie cu muzica lui Eric Satie, instrumente culte amestecate cu cele traditionale, imagini impresionante mixate in timp real. Pe scena: Matei Ioachimescu - flaute, Oana Ivascu - oboi, Stefan Barbu - vioara, Adrian Precup - violoncel, Catalin Stefanescu - compozitie, chitara si cobza, Daniel Ivascu - percutie, Florin Ghenade si Cristian Stanoiu - proiectii foto-video.

OANA IVASCU
Muzician de factura clasica, licentiata a Universitatii Nationale de Muzica – Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, sectia Oboi, cu o mare deschidere spre inovatie si experimental, oboista Oana Ivascu este cunoscuta publicului datorita formatiilor pe care le-a initiat si alaturi de care performeaza: Imago Mundi, Allegria, Bucharest AV, Rhapsody Chamber Orchestra. Cu o bogata activitate concertistica, a colaborat cu importante orchestre precum Filarmonica „George Enescu”, Orchestra de Camera Radio, Orchestra Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” – Bucuresti, Filarmonica „Oltenia” – Craiova, „Sinfonia” – Bucuresti. A sustinut concerte in Austria, Belgia, Cehia, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Slovacia, SUA, Tunisia, Turcia.

DANIEL IVASCU
Daniel Ivascu este licentiat al Universitatii Nationale de Arte – Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, artist vizual prin educatie si percutionist din pasiune. Unul dintre initiatorii unor proiecte muzicale foarte diverse, precum Imago Mundi (muzica traditionala/veche si contemporana), Bucharest AV (audio-video fusion), Allegria (jazzy pop-rock), Shape of Sound (electro-pop), Special Guest Stars (rock-fusion), Body in Pieces (progressive-fusion); invitat sa performeze impreuna cu Vlaicu Golcea, Electric Brother, Maxim Belciug, Jazz e-Scape (electro-jazz), Cri-Gri (rock-fusion), AB4 (rock alternativ). A concertat in Austria, Belgia, Cehia, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Slovacia, SUA, Tunisia, Turcia.

CATALIN STEFANESCU-PATRASCU
Unul dintre cei mai valorosi muzicieni ai generatiei sale. Catalin stefanescu-Patrascu este Doctor in Muzica, licentiat al Academiei de Arte „George Enescu” – Iasi, sectia Chitara, si al Universitatii Nationale de Muzica – Bucuresti, sectia Compozitie, lector universitar la catedra de chitara a Universitatii Nationale de Muzica – Bucuresti. A primit Marele premiu la Festivalul de Chitara Clasica Sinaia, a concertat in cele mai importante centre culturale din Romania – Alba Iulia, Arad, Bucuresti, Deva, Iasi, Sibiu. A obtinut o bursa de studii la Festivalul de Chitara – Volos, Grecia. Compozitiile sale au fost cantate in Grecia, Serbia, Bulgaria, Germania, Romania.

STEFAN BARBU
Stefan Barbu este licentiat al Universitatii Nationale de Muzica – Bucuresti, Facultatea de Interpretare Instrumentala, sectia Vioara. Din anul 2000 si pana in prezent este violonist al Orchestrei de Camera Radio – Bucuresti. A avut numeroase colaborari cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu”. Membru al „Corului Academiei” (ulterior denumit „Kontakion”) intre 1995 si 1998; membru al corului „Musica Selecta” (ce a interpretat live coloana sonora in piesa „Saragosa 66 de zile” la Teatrul Odeon, intre 1998 si 2000); membru al ansamblului instrumental baroc „Rules for Graces” si al ansamblului vocal baroc „Sartorius Ensemble” (1999); membru al ansamblului instrumental de muzica veche „Modus Antiqus” si membru al Cvartetului „Arioso” (intre 2002 si 2005).

MATEI IOACHIMESCU
Numit in anul 2013 „Ambasador al integrarii” de catre Ministerul de Externe al Austriei pentru activitatea sa intensa si calitatea inalta a proiectelor sustinute, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinati muzicieni ai generatiei sale. Cu o activitate concertistica intensa, Matei Ioachimescu sustine concerte ca solist si membru al mai multor ansambluri camerale, prezentand programe de succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universitatii de Muzica din Viena unde a studiat cu renumita profesoara Barbara Gisler si s-a perfectionat cu profesorii Pierre-Yves Artaud, Heidi Indermühle, Ion-Bogdan stefanescu si Renate Armin-Greiss. Matei Ioachimescu este laureat al mai multor distinctii si burse (cele al fundatiilor Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin printre altele) si colaboreaza cu unii dintre cei mai interesanti muzicieni din Europa. A fost membru al Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti iar in prezent colaboreaza cu orchestre precum Wiener Residenz Orchester, Volksoper Wien, Kammeroper din Viena, Orchestra Festivalului din Tirol etc.
Ca solist prezinta atat concerte clasice, cat si prime auditii ale unor compozitori contemporani, impreuna cu orchestre filarmonice din tara si din strainatate. Interesul lui pentru muzica de camera, il poarta pe scene precum Konzerthaus Wien, Ateneul Roman, Budapest Music Center sau Suntory Hall, impreuna cu pianistii Catalina Butcaru, Alfredo Ovalles, cu chitaristul Oleg Dergilev sau cu harpista slovena Tina Žerdin. Este cunoscut pentru turneele nationale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor si mai recent proiectul La Vida Loca. Matei Ioachimescu este membru fondator al Green Thing Ensemble.
Este invitat ca membru al juriului in competitii internationale si sustine workshop-uri in Austria, Japonia, Ungaria, Romania si Croatia. CD-ul de debut, “Lumière”, inregistrat impreuna cu pianista Catalina Butcaru si aparut in anul 2014, reprezinta, potrivit criticilor, un album de referinta in lumea muzicii de camera pentru aceste instrumente.

ADRIAN PRECUP
Adrian Precup este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. dr. Marin Cazacu, si membru al Orchestrei Romane de Tineret, 4Cellos si ansamblul Violoncellissimo.
A castigat a numeroase premii la concursuri nationale si internationale, dintre care se disting: premiul I si marele premiu la concursul Paul Constantinescu, Marele premiu al concursului national de violoncel „Alexandru Morosanu”, premiul „J.S.Bach” la Festivalul Johann Sebastian Bach, Marele premiu al concursului de interpretare muzicala Sighetul Marmatiei, premiul I la Concursul International de Interpretare Instrumentala Sibiu, premiul special al juriului Lira de aur.
A studiat in cadrul unor cursuri de maiestrie cu muzicieni de recunoastere internationala, precum: Corinnne Chapelle, Frans Helmerson, Alexander Hulshof, Mirel Iancovici, Aage Kvalbein, Roman Mints, Razvan Popovici, Catalin Ilea.
Activitatea sa artistica include aparitii la festivalurile: Festivalul International George Enescu, Festivalul International Sergiu Celibidache, Young Euro Classic – Berlin, Ravelo Festival – Italia, Festivalul Sonoro,  Festivalul Carl Filtsch.
Colaboreaza cu orchestre precum: Universitaria – U.N.M.B. si Orchestra judetului Alba alaturi de care interpreteaza in postura de solist, Camerata Regala, Orchestra Simfonica Bucuresti si Simfactory Orchestra. A realizat inregistrari in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune si Televiziunea Romana, fiind de asemenea si bursier al proiectului SoNoRo Interferente.

FLORIN GHENADE
Colaborator al ansamblului Imago Mundi din anul 2011, Florin Ghenade este licentiat al Facultatii de Arte Plastice, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, sectia Foto-Video. Anterior a urmat, timp de trei ani, cursurile Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti. Cunoscut publicului bucurestean in ultima perioada mai ales pentru proiectul sau dedicat arborilor seculari din Romania (intitulat „Arbori Batrani”, proiect aflat in derulare si in care a fost implicat in ultimii trei ani), Florin Ghenade a expus la Bucuresti, Cluj-Napoca, sona (Fagaras), Timisoara. In 2015, lucrarile sale au fost expuse ca parte din pavilionul Romaniei la Cvadrienala de Scenografie din Praga, Cehia. In 2016, proiectul „Arbori Batrani” a fost expus la CAR (Contemporary Art Ruhr), Essen, Germania.

CRISTIAN STANOIU
Licentiat al Ecole Nationale Supérieure d’Architecture – Marsilia, unde a urmat si primele cursuri de video, Cristian Stanoiu lucreaza ca arhitect si scenograf. Dupa un master la Universitatatea de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, a inceput colaborarea cu actori profesionisti si amatori in proiecte de teatru independent. Pasionat din copilarie de muzica veche, arta medievala si fluierele de toate felurile, Cristian produce materialul video pentru concertele Imago Mundi. Imaginile filmate sunt apoi montate si proiectate live, pentru a participa la crearea spatiului sonor si vizual al spectacolelor.

Concertul „Isvor. Constantin Brancusi” este dedicat marelui sculptor roman, din a carui viata si opera este inspirat; este o reinterpretare – vizuala si sonora – a lumii lui Brancusi: de la cea gorjeana, unde s-a nascut si format spiritual, la cea pariziana care l-a desavarsit artistic si cultural. Lucrarile ce alcatuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica traditionala olteneasca; muzica Mariei Tanase (poate cea mai importanta voce pentru muzica traditionala romaneasca, dar si una dintre marile iubiri ale lui Brancusi); muzica lui Erik Satie (compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al „théatre de l'absurde”, interesat de muzica lautarilor romani si bun prieten cu sculptorul roman); sau, pur si simplu, lucrari inspirate din opera lui Constantin Brancusi: Muza adormita, Pasarea maiastra, Cumintenia pamantului, Masa tacerii, Coloana infinita.
Programul muzical este dublat de proiectii foto/video, o instalatie in miscare ce comenteaza vizual – si completeaza scenografic – universul sonor imaginat in spiritul si onoarea operei brancusiene.

Mai multe detalii – despre proiect, despre artistii implicati – puteti gasi pe site-ul dedicat turneului: ontour.imagomundi.ro

Imago-Mundi-foto


Turneul National Imago Mundi 2017 este un proiect cultural organizat de Asociatia Culturala ISVOR si este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Turneul National Imago Mundi 2017 este un proiect cultural organizat de Asociatia Culturala ISVOR si este co-finantat de AFCN. Parteneri: Euphonia, Pilgrim Project, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Centrul Multicultural si Educational Sacele, Depoul de Arta Urbana, Universitatea„Transilvania” Brasov, Filarmonica „Banatul” Timisoara, Centrul de Cultura Arcus, Casa de Cultura „Geo Bogza” Campina, Asociatia Culturala DevArt, Universitatea „1 Decembrie” Alba Iulia.

Partener mobilitate: Brent. Partener media oficial: TVR.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate