Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Laboratorul de Artă prezintă pe 8 și 9 noiembrie orele 18.00, la Muzeul Național de Istorie, primele spectacole “Hamlet și noi”
(Teatru)
Iubitorii de teatru sunt invitati miercuri 8 noiembrie si joi 9 noiembrie, in incinta Muzeului National de Istorie (Calea Victoriei 12), la primele spectacole cu "Hamlet si noi", un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare.
Spectacolul este un manifest pentru arta si cultura si expune, evolutia personajelor lui Shakespeare, oglinda actuala pentru societatea de astazi. Cu scopul de a atrage atentia asupra patrimoniului cultural si a monumentelor istorice de valoare, "Hamlet si noi" se va juca in mai multe muzee si case de patrimoniu din Bucuresti si din tara. Spectacolul este un proiect al Laboratorul de Arta, sprijinit de Ministerul Culturii.

In luna noiembrie au loc primele spectacole “Hamlet si noi”, un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa celebra piesa a lui W. Shakespeare. Sensibila actrita Antoaneta Cojocaru isi pune amprenta imbinand tehnici inovative de arta spectacolului si arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce intr-o maniera contemporana marile teme existentiale dezbatute in opera lui Shakespeare: dragostea, relatia cu autoritatea, familia, moartea, renasterea.

Ne propunem ca prin acest demers sa recream legatura emotionala intre spectatori si teatrul de arta. Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipa de 22 de actori - de la actori cu experienta implicati in fenomenul teatral actual, la cei mai valorosi studenti la UNATC, cat si voluntari din cadrul societatii civile. Evolutia fiecarui personaj in parte, de la inceputul spectacolului si pana la final, reflecta consecintele alegerilor pe care le facem tinand cont de sau ignorand legile universal valabile, precum adevarul, iubirea, cinstea.

Proiectul se bucura de participarea extraordinara a actorului Adrian Ciobanu, recunoscut indeosebi pentru talent, miscarea scenica deosebita si munca cu care si-a castigat locul in randul marilor actori romani.
 
Cu sprijinul Ministerului Culturii, spectacolul se va juca in luna noiembrie astfel:

?    miercuri 8 noiembrie si joi 9 noiembrie, orele 18.00, la Muzeul National de Istorie (Calea Victoriei, nr. 12);

?    miercuri 15 noiembrie si duminica 19 noiembrie, orele 18.30, la Qreator by Iqos (Blvd Aviatorilor, nr. 8A)

?    marti 21 noiembrie si vineri 24 noiembrie orele 18.00, La Palatul Sutu (Bulevardul Ion C. Bratianu, nr. 2);

?    marti 28 noiembrie si marti 12 dec, ora 19.00, La Muzeul National de Arta (Calea Victoriei nr. 49-53).

Intrarea la spectacol este gratuita, pe baza de rezervare la numarul 0735 190 605 sau pe adresa de email laura@laboratoruldearta.ro (exceptie facand Palatul Sutu, unde costul biletului este de 10 ron in care, pe langa accesul la spectacol, intra o vizita la muzeu pe durata unei luni calendaristice).

Pentru mai multe detalii, te invitam sa accesezi www.laboratoruldearta.ro.

“Mereu am sperat intr-o lume mai buna si in schimbare. Acest demers artistic, ce are in spate o lume noua, este cel mai aproape de aceste nazuinte. Cred cu tarie ca trebuie sa sadim ceva in societate, in special cand nu ne este comod sa o facem. si mai cred ca arta trebuie pretuita in societatea contemporana la valoarea ei: inestimabila. Multumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ in acest demers”. 

Antoaneta Cojocaru


Laboratorul de Arta este o organizatie non-guvernamentala tanara care are ca scop promovarea initiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzica, pictura, fotografie, literatura, film, design si alte arii artistice conexe, precum si crearea de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim sa cream un mediu in care oamenii sa se poata exprima prin arta intr-un moment in care, mai mult ca oricand, societatea ne impinge catre consum imediat.
 

Hamlet 1


Hamlet 2


Hamlet 3


Hamlet 4


Hamlet 5


Hamlet 6


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate