Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Eastwards Prospectus participă la Artissima cu o prezentare Marilena Preda-Sânc
(Arte vizuale)
In 2017, galeria a mai fost prezenta la sase targuri internationale de arta: Art Rotterdam, miart (Milano), LOOP Fair (Barcelona), GRANPALAZZO (Roma), Contemporary Istanbul si viennacontemporary.
Eastwards Prospectus la Artissima (Torino)
3-5 noiembrie 2017
Artist: Marilena Preda-Sanc.
Galeria Eastwards Prospectus participa in aceasta saptamana la Artissima (Torino, 3-5 noiembrie), cel mai important targ de arta contemporana din Italia, cu o prezentare a unor lucrari de referinta din practica Marilenei Preda-Sanc. Vizitatorii targului le vor putea descoperi in sectiunea Back to the Future, dedicata, la aceasta editie, redescoperirii unor artisti activi in anii ’80.

Prezentarea din standul Eastwards Prospectus se va axa pe seriile de lucrari Modules si Body-Space, ambele realizate pe parcursul deceniului mentionat. „Una dintre primele exponente ale miscarii feministe in Romania, Marilena Preda-Sanc era deja in anii ’80 un nume important pe scena artei est-europene”, spune Anna Daneri, coordonatoarea board-ului curatorial al sectiunii Back to the Future. „In seria Modules, formele arhitecturale se afla intr-un echilibru precar din cauza structurii lor interne, afectata de crapaturi si fisuri, dar adesea si din cauza pozitionarii lor pe muchie, probabil pentru a sugera fragilitatea contextului politic si conditia individuala a artistului. Seria Body-Space, din aceeasi perioada, mizeaza pe contraste: este vorba despre un grup de colaje in care desenele realizate cu markerul sunt suprapuse unor fotografii nud ale artistei. Desenele, similare cu structurile modulelor, dezvaluie analogia dintre corp si arhitectura, precum si posibilitatea de a transforma corpul feminin intr-o unitate de masura a realitatii”, adauga curatorul. 

Marilena Preda-Sanc (nascuta in 1955) face parte din generatia ‘80 si este una dintre primele reprezentante ale feminismului in arta contemporana din Romania. Profesor la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, a expus, printre altele, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal din Sibiu, Muzeul de Arta din Cluj, MUMOK Viena si Frauenmuseum din Bonn. Lucrarile ei se afla in colectii muzeale ca MNAC, Muzeul de Arta din Oradea, Albertina Art Collections din Viena, Kunsthalle Nurnberg si Centro d’Arte Spaziotempo din Florenta, precum si in colectii private din Austria, Belgia, Canada, Franta, Germania, Grecia, Olanda etc.

Ajuns la a 24-a editie, Artissima va reuni 206 galerii din 31 de tari. Actuala editie marcheaza cateva noutati, precum o sectiune noua, Disegni, care se alatura celor sase deja existente, si un proiect expozitional special, „Deposito d’Arte Italiana Presente”, ce consta in lucrari ale unor artisti italieni realizate incepand cu 1994, anul infiintarii Artissima, si pana astazi. Anul trecut, targul a avut peste 50.000 de vizitatori.

In 2017, Eastwards Prospectus a mai participat la sase targuri internationale de arta: Art Rotterdam, miart (Milano), LOOP Fair (Barcelona), GRANPALAZZO (Roma), Contemporary Istanbul si viennacontemporary.

Despre Eastwards Prospectus
Eastwards Prospectus este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, in special din Europa de Est, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. Infiintata in 2014, Eastwards Prospectus are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri. 

MPS_EASTWARDS PROSPECTUS_Body-Space

Marilena Preda-Sanc, Body-Space, 1984, interventie cu cerneala pe fotografie, prin amabilitatea artistei si a galeriei Eastwards Prospectus


MPS_EASTWARD PROSPECTUS_Modules

Marilena Preda-Sanc, Modules,1981, bronz, prin amabilitatea artistei si a galeriei Eastwards Prospectus.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate