Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Muzeul Național de Istorie a României va găzdui două reprezentații ale piesei „Hamlet și noi”, un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare
(Teatru)
Iubitorii de teatru sunt invitati miercuri, 8 noiembrie si joi, 9 noiembrie, 2017, incepand cu ora 18:00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei (Calea Victoriei12), la primele reprezentatii ale spectacolului „Hamlet si noi", un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare.
Spectacolul este un manifest pentru arta si cultura si expune evolutia personajelor lui Shakespeare, oglinda actuala pentru societatea de astazi. Cu scopul de a atrage atentia asupra patrimoniului cultural si a monumentelor istorice de valoare, „Hamlet si noi" se va juca in mai multe muzee si case de patrimoniu din Bucuresti si din tara. Spectacolul este un proiect al Laboratorului de Arta, sprijinit de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

In luna noiembrie au loc primele reprezentatii ale spectacolului „Hamlet si noi”, un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa celebra piesa a lui W. Shakespeare. Sensibila actrita Antoaneta Cojocaru isi pune amprenta imbinand tehnici inovative de arta spectacolului si arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce intr-o maniera contemporana marile teme existentiale dezbatute in opera lui Shakespeare: dragostea, relatia cu autoritatea, familia, moartea, renasterea.

Ne propunem ca prin acest demers sa recream legatura emotionala intre spectatori si teatrul de arta. Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipa de 22 de actori - de la actori cu experienta implicati in fenomenul teatral actual, la cei mai valorosi studenti la UNATC - , precum si voluntari din cadrul societatii civile. Evolutia fiecarui personaj in parte, de la inceputul spectacolului si pana la final, reflecta consecintele alegerilor pe care le facem tinand cont de sau ignorand legile universal valabile, precum adevarul, iubirea, cinstea.

Proiectul se bucura de participarea extraordinara a actorului Adrian Ciobanu, recunoscut indeosebi pentru talent, miscarea scenica deosebita si munca cu care si-a castigat locul in randul marilor actori romani.

Spectacolul are o durata de trei ore, cu pauza. Accesul este gratuit, pe baza de rezervare la numarul de telefon 0735 190 605 sau la adresa de email: laura@laboratoruldearta.ro . Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati www.laboratoruldearta.ro.


„Mereu am sperat intr-o lume mai buna si in schimbare. Acest demers artistic, ce are in spate o lume noua, este cel mai aproape de aceste nazuinte. Cred cu tarie ca trebuie sa sadim ceva in societate, in special cand nu ne este comod sa o facem. si mai cred ca arta trebuie pretuita in societatea contemporana la valoarea ei: inestimabila. Multumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ in acest demers”.

Antoaneta Cojocaru


23364982_2023183044582712_636189381_n

_______________________________________________________________
Laboratorul de Arta este o organizatie non-guvernamentala tanara care are ca scop promovarea initiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzica, pictura, fotografie, literatura, film, design si alte arii artistice conexe, precum si crearea de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim sa cream un mediu in care oamenii sa se poata exprima prin arta intr-un moment in care, mai mult ca oricand, societatea ne impinge catre consum imediat. Website: www.laboratoruldearta.ro

Muzeul National de Istorie a Romaniei, inaugurat in anul 1972, este una dintre institutiile reprezentative ale culturii romanesti. Muzeul este adapostit intr-o cladire-monument istoric, denumita in trecut Palatul Postelor, aflata in cuprinsul vechiului Centru Istoric al Bucurestiului. Cladirea a fost construita intre 1894–1899, pe baza planurilor arhitectului Alexandru Savulescu (1847–1902), avand drept sursa de inspiratie Palatul Postelor Federale din Geneva. In prezent, din cauza lucrarilor de reabilitare a cladirii, Muzeul National de Istorie a Romaniei prezinta publicului trei mari expozitii permanente – Tezaurul Istoric, Lapidarium si Copia Columnei lui Traian  - precum si expozitii temporare in Holul Central. Prin colectiile sale, Muzeul National de Istorie a Romaniei detine un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustreaza toate perioadele semnificative din trecutul poporului roman, cat si din vremea unor civilizatii care au existat in vechime pe actualul teritoriu al tarii noastre. Website: www.mnir.ro.

_______________________________________________________________

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate