Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Premiere la centrul Replika
(Teatru)
Echipa Centrului de Teatru Educational Replika va asteapta la cele mai recente premiere ale Centrului. Pe 6 noiembrie vor avea loc doua reprezentatii ale spectacolului Foreplay – de la 18:00 si de la 21:00 – o explorare emotionanta a maternitatii timpurii.
Conform statisticilor, 22.000 de tinere sub 19 ani devin mame in fiecare an in Romania. Spectacolul analizeaza conditia vulnerabila a acestor tinere intr-o societate care, pe de o parte, idealizeaza conditia maternitatii, iar pe de alta parte, opereaza cu o perceptie sterotipizanta la adresa mamelor adolescente.
   
Textul si regia spectacolului sunt semnate de Ozana Nicolau, scenografia de Malina Ionescu, coregrafia de Silvia Calin, muzica de Diana Miron, video Elena S. Gageanu. Din distributie fac parte Ioana Anastasia Anton, Voica Oltean, Mihaela Radescu, Viorel Cojanu.
   
Urmatoarele reprezentatii vor avea lor pe 15 noiembrie, de la 18.00 si de la 21.00.

Pe 7 noiembrie, de la ora 19.00, va invitam la boyz and girlz.
   
Spectacolul spune povestea unor adolescenti care incearca sa-si gaseasca locul intr-o lume in care identitatea de gen este impusa si in care nu primesc ghidare despre consimtamant, relatii, sexualitate si sanatate mentala. Spectacolul exploreaza reactiile pe care le au oamenii atunci cand se intampla un abuz, chestioneaza problema responsabilitatii colective si incearca sa arate importanta comunicarii intre parinti, copii si profesori, si necesitatea educatiei sexuale in Romania.

Textul si regia spectacolului poarta semnatura Sinzianei Koenig, iar scenografia este creata de Hermina Stanciulescu. In spectacol evolueaza Alex Calin, Florina Gleznea, Katia Pascariu, Oana Puscatu, Liviu Romanescu.

boyz and girlz


Pe 11 noiembrie, de la ora 21.00, este programat PE CE STAM este un spectacol-instalatie itineranta despre istoria locului unde se afla in prezent Centrul Replika, pe strada Lanariei 93-95. Spectacolul este inspirat de materialele documentate din perioada 1850-2014 si exploreaza multiplele transformari ale spatiului, emblematice de-a lungul unei perioade marcate de semnificative treceri de la industria interbelica la nationalizare la dezindustrializarea din post-socialism.
   
Echipa spectacolului: arh. Gabi Albu, Radu Apostol, Alexandra Bugan (aka Srebe), Viorel Cojanu, Corina Gageanu, Elena Gageanu, Valentin Maier, Maria Mandea, Mihaela Michailov, Silvana Negrutiu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Mihaela Radescu, Vlad Radescu si alti artisti invitati.

Afis_Pe ce stam


Centrul de Teatru Educational Replika reprezinta un spatiu cultural interdisciplinar, dedicat explorarii si prezentarii publice a creatiilor artistice performative, concepute de artisti activisti intr-o stransa relatie cu comunitatea. Artistii si cetatenii activi dau replica problemelor comunitatilor.
Centrul Replika isi propune sa devina o platforma de creatie pedagogica si arta participativa prin care categorii de public marginalizate sa se poata autoreprezenta si sa-si poata crea arta care le defineste nevoile si asteptarile. Credem ca accesul la orice manifestare culturala trebuie sa fie gratuit, sustinut de intreaga comunitate.
In 2016, Centrul de Teatru Educational Replika a obtinut premiul AFCN pentru incluziune sociala si dialog intercultural si a fost nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural, sectiunea “Proiecte culturale si festivaluri”.

INTRAREA este GRATUITA

pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate