Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Florin Chilian devine Pre@Clasic în noiembrie, la Arcub
(Muzică)
Florin Chilian. Un nou stil muzical: hituri pop, doina, tango si manea preclasica.
Muzica de camera in concertul inedit Pre@Clasic al muzicianului Florin Chilian din data de 26 noiembrie, ora 20:00 de la ARCUB. Concertul Pre@Clasic este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB si prezinta ultimul album al artistului Florin Chilian, un proiect original care a creat un nou stil muzical si care se bucura de o reactie entuziasta din partea publicului romanesc si international. Invitat special: Cvartetul Bella Musica*.

Lansat in octombrie 2017, albumul Pre@Clasic isi propune sa aduca muzica de camera mai aproape de publicul nefamiliarizat cu universul muzicii preclasice, sa o faca mai accesibila si „sa elimine distanta dintre Ateneul Roman si noile generatii, pastrand insa calitatea muzicala,” dupa cum declara initiatorul proiectului, Florin Chilian.

„Sa scoatem asa zisa muzica a elitelor din locatiile elitiste. Niciodata, nimeni, niciunde nu a unit regina muzicii clasice- muzica de camera cu universul culturii pop. Vreau sa pun in valoare frumusetea muzicii preclasice si sa o aduc in firescul vietii noastre de zi cu zi. Pre@Clasic ajuta tinerii – si nu numai – sa treaca asa zisa prapastie iscata intre elita culturala si generatia Millennials, dar si cei care nu au avut ocazia sa descopere frumusetea muzicii clasice,”

a spus Florin Chilian despre cel mai recent album al sau Pre@Clasic.

Combinand in mod inedit vocea pop cu muzica de camera, Florin Chilian creeaza cu Pre@Clasic un nou stil muzical in cheia quartet/quintet, pe care artistul il intituleaza Q concept. O premiera pentru lumea muzicii, Pre@Clasic reorchestreaza piese pop in stil preclasic-clasic, dar cu o abordare actualizata, pentru cvartet de coarde (doua viori, o viola si un violoncel). De la binecunoscutul hit Zece, pana la doina sau tango, albumul a fost creat pentru a reintroduce muzica clasica in secolul 21.

„Motivul pentru care am vrut neaparat ca Pre@Clasic sa contina si piese deja cunoscute este tot acela de a usura accesul publicului la muzica clasica. Legatura emotionala a publicului cu piese indragite precum <<Zece>>, <<Chiar daca…>>, <<Sa nu ucizi!>>, <<Termopane>> si altele poate ajuta mult in acest sens,” a mai declarat muzicianul Florin Chilian.

Pe langa piesele deja consacrate, albumul contine si piese noi compuse si aranjate de Florin Chilian, printre care si titlul scris in memoria actorului stefan Iordache- <<saveica de la Sarica Niculitel>>, o manea preclasica compusa pe linia istorica a stilului care se trage din muzica greceasca si turceasca de la sfarsitul secolului XVIII.

Inspirat de muzica de camera, pasiunea mai putin cunoscuta a lui Florin Chilian, Pre@Clasic este un proiect la care muzicianul a muncit opt ani alaturi de compozitorul stefan Elefteriu. Albumul Pre@Clasic este organizat in trei CD-uri, fiecare continand cate opt piese interpretate in formula de cvartet si apoi in formula de cvintet. Albumul este disponibil si pe vinil, impartit in patru discuri.
Noul produs muzical, care a atras deja atentia muzicienilor europeni, albumul Pre@Clasic este produs in colaborare cu Institutul Cultural Roman si va fi promovat prin concerte live in marile capitale ale lumii.

*Geanina Meragiu - Vioara I
Mirela Dranga - Vioara II
Claudia Carapancea - Viola
Gabriela Florea - Violoncel


Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Toamna la ARCUB e aglomeratie mare la cultura. Nu ramane blocat in trafic, ia-ti bilet la spectacolele ARCUB si poti castiga o bicicleta Pegas la tombola CULTURA TE PUNE IN MISCARE. Detalii: https://arcub.ro/arcub-lanseaza-cultura-te-pune-miscare/

afis-70x100cm---23-01 (1)


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate