Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Spectacol de teatru ˶Mascarada˝
(Teatru)
Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor Iasi a organizat evenimentul Spectacol de Teatru ”Mascarada” jucat de actorii Teatrului Republican ”Luceafarul” din Chisinau, in data de 14 noiembrie 2017, ora 19:00, in incinta Casei de Cultura a Studentilor Iasi. Evenimentul a fost organizat in cadrul Campaniei "Rolul Tinerilor in contextul Centenarului Marii Uniri" in parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi.
Proiectul este la I-a editie si se afla sub egida Festivalului Cultural Basarabia, organizat de ATRAG anual in perioada 15 noimebrie – 1 decembrie si 27 martie – 9 aprilie si presupune derularea mai multor evenimente culturale dedicate romanilor de pe ambele maluri ale Prutului in contextul Centenarului Marei Uniri.

La eveniment au participat peste 470 de persoane, chiar daca capacitatea salii ”Gaudeamus” din incinta Casei de Cultura a Studentilor este de 450 de locuri, sala fiind arhiplina.

Spectacolul a durat o ora si patruzeci de minute. Evenimentul a inceput cu discursul de deschidere a coordonatorului proiectului Spectacol de Teatru ”Mascarada”, Pavel Tatiana, dupa care directorul Casei de Cultura a Studentilor, Bogdan-Teodor Crucianu a venit cu un cuvant de salut si a mentionat importanta evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri si relevanta evenimentului Spectacol de Teatru ”Mascarada”.

”Evenimentul a creat o oportunitate inedita pentru comunitatea ieseana de a intelege importanta Centenarului Marii Uniri si ceea ce urmeaza sa se intample incepand cu 27 martie 2018. Evenimentele organizate de ATRAG Iasi vin sa sensibilizeze publicul si sa uneasca la nivel simbolic tinerii de pe ambele maluri ale Prutului, prin proiecte comune, participarea la evenimente dedicate Basarabiei si Romaniei Mari. Anul Centenarului va fi cel mai important an din istoria romanilor si, din acest motiv, ATRAG Iasi va depune efortul necesar pentru a oferi comunitatii iesene proiecte deosebite si evenimente exceptionale” Pavel Tatiana, coordonator eveniment ”Spectacol de Teatru - Mascarada”.

004


IMG_0257


IMG_2320


IMG_2322


***
Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor (ATRAG) Iasi, fondata in 2005, este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica, care are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale a tinerilor romani din afara granitelor Romaniei pe langa autoritatile si administratia invatamantului, administratia de stat, precum si fata de alte organizatii nationale si internationale din Romania.
Anual desfasuram o serie de proiecte menite sa contribuie la formarea tinerilor romani din afara granitelor pentru a deveni viitori lideri, personalitati complexe, cetateni fideli sistemului de valori nationale si culturale romanesti, oameni de succes in domeniile lor de activitate. Prin intermediul proiectelor, pe care le demaram anual, promovam valorilor culturale si artistice ale etniei romanesti din afara granitelor si spiritul civic in randul tinerilor din afara granitelor.
La nivel national ATRAG Iasi este membru al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti (ANOSR) din Romania si membru fondator al Federatiei Asociatiilor Basarabene (FAB) Romania. In prezent ATRAG detine functia de Vice-Presedinte FAB Romania, scopul careia consta in a reprezenta interesele comune ale studentilor si elevilor de etnie romana din Republica Moldova aflati la studii in Romania cu stimularea participarii acestora la actul educational si la viata sociala, economica si culturala.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate