Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 noiembrie 2019
1497 • S-a terminat zidirea Bisericii "Inaltarea Domnului" de la Manastirea Neamt
1832 • A fost pus in circulatie primul vagon de tramvai din America, la New York
1878 • Dobrogea redevine parte a României dupa Razboiul de Independenta
1922 • În Marea Britanie incepe sa emita British Broadcasting Corporation (BBC)
Recomandări
Soprana Ana Cebotari și baritonul Michael Havlicek invitați speciali în concertul de Crăciun ”Best of Vienna”
(Muzică)
Decembrie este o luna magica, o luna despre miracole, despre daruire si bucurie. Pe 12 decembrie, odata cu revenirea orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE in Romania, pentru cel de-al treisprezecelea an, iubitorii de muzica clasica vor avea privilegiul sa se delecteze in atmosfera sclipitoare a balului vienez armonizat cu peisajul sarbatorilor de iarna.
Pe ritmul celor mai frumoase compozitii muzicale semnate de compozitorul Johann Strauss si de contemporanii acestuia va fi adus in prim plan farmecul imperial al Vienei, si transpus pe scena Salii Palatului din Bucuresti, marti, 12 decembrie, de la ora 19:30, in cadrul concertului de Craciun ”Best of Vienna”.

Concertul vienez de la Sala Palatului va cuprinde compozitii muzicale ce trezesc entuaziasmul fiecarui spectator, ating sufletul si aprind dorinta celor prezenti de a se ridica si de a dansa in pasi de vals, de a aplauda pe ritmul marsurilor sau polcilor vieneze si de a fredona refrenele celor mai cunoscute cantece din perioada Craciunului. 

Pe langa repertoriul complex, ce include lucrari muzicale de Johann Strauss I si II, compozitii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar si celebrele teme de Craciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul ”Best of Vienna” din acest an va fi completat de momente artistice inaltatoare, recitaluri sustinute de urmatorii invitati speciali: soprana Ana Cebotari, baritonul Michael Havlicek si ansamblul coral Arleziana, coordonat de prof. Puscas Ana Maria.

Soprana Ana Cebotari

Ana Cebotari


Ana Cebotari s-a nascut dincolo de Prut, intr-un satuc linistit, dar vocea ei, de-o limpezime uluitoare, a purtat-o prin lumea larga. Soprana Ana Cebotari, a inceput sa cante de la o varsta frageda, iar pentru a invata muzica a fost nevoita timp de trei ani sa parcurga zilnic 10 km pana la scoala din satul vecin. A absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, si-a facut debutul pe scena Operei Nationale, iar criticii o considera una din cele mai promitatoare soliste ale generatiei tinere. Soprana Ana Cebotari sau Lia Ciocarlia din Romania are in spate premii nationale si internationale, concerte pe importante scene ale lumii.

Bariton_Michael-Havlicek

Michael Havlicek

 
Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizita in Romania. Artistul a mai fost prezent in concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din tara noastra, in anii 2009, 2010 si 2016. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a sustinut numeroase concerte si recitaluri pe marile scene internationale din  Japonia,  Africa de Sud, Argentina, Germania si SUA. Din anul 2011 este anagajat al Vienna Volksoper si poate fi admirat, si astazi, ca detinator al rolurilor principale in aproape toate productiile scenice.

Strauss


Atractia concertelor sustinute de orchestra austriaca se datoreaza, in mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor si prim-solist, detinator al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. In acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Johann Strauss Ensemble incanta mii de spectatori din Romania, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picatura de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.

Biletele pentru concertul de Craciun, ”Best of Vienna”, de la Sala Palatului, sunt disponibile la preturi cuprinse intre 59 lei si 220 lei si sunt disponibile la: casa de bilete a Salii Palatului, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI TRAVEL CENTER si Eurolines, sau online pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro si www.eventim.ro.


Johann-Strauss-Ensemble-2017

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate