Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
„Până hăt de carte!”, 320 de cărți donate bibliotecii din comuna Cotnari
(Viață)
Vineri, 17 noiembrie 2017, prin campania „Pana hat de carte!”, un numar de 320 de carti au fost donate bibliotecii din comuna Cotnari, judetul Iasi. In lunile trecute, am reusit sa punem in rafturile bibliotecilor a cinci comune iesene un numar de 1370 de carti, care au fost stranse in urma apelului public lansat in luna martie de catre Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu.
Acesta, alaturi de parteneri si voluntari, a demarat pe 23 martie 2017 o campanie publica de strangere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Din martie si pana in prezent, 410 carti au ajuns la biblioteca din comuna Probota, 250 la cea din Erbiceni, 240 la Andrieseni, 237 la Ciortesti, 270 la Gorban si 223 la Mosna. Sunt multe probleme cu care ne confruntam in ceea ce priveste consumul de cultura si educatia din tara, insa problemele mediului rural par mereu sa fie puse pe o lista de asteptare.

Judetul Iasi inregistra 180.000 de cititori activi in 2012, insa, in 2016 cifra totala a coborat la 161.011 cititori activi. Majoritatea comunelor inregistreaza intre 300 si 600 de cititori anual, dar nu putine sunt comunele unde in biblioteca intra un cititor la trei zile, luand in calcul si populatia scolara. La nivelul judetului Iasi majoritatea cartilor intrate in bibliotecile rurale nu provin din achizitii, cum ar fi normal, ci din donatii.
Campania USR Iasi vine in intampinarea problemelor culturale de acest gen, cu care mediul rural romanesc se confrunta, si incearca sa contribuie la formarea noii generatii si a unui public de cititori, de consumatori de cultura.

Cartile care au ajuns astazi in rafturile bibliotecii din comuna Cotnari au fost stranse cu ajutorul mai multor ieseni si cu cel al partenerilor nostri.

La evenimentul de astazi au participat Mihaela Nistor, director al Scolii Gimnaziale „Cezar Petrescu” din Hodora, Oana-Elena Pralea, director al Scolii profesionale „Stefan cel Mare” Cotnari, Vasile Cretu, primarul comunei, Dorin Cozan, bibliotecar, Dan Lungu, senator USR si Sebastian Ghica, seful de cabinet. 
      
„Pana hat de carte!” merge mai departe. Invitatia ramane valabila si in urmatoarele luni. Binevoitorii vor putea dona in continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

·        Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Maracineanu, mezanin;
·        Retro Cafe: Str. Lascar Catargi, nr. 50;
·        Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
·        Teatru Fix: Str. Cuza Voda, nr. 10;
·        Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
·        Cafeneaua Noastra: Str. Sf. Lazar, nr. 30;
·        Harmony Café: Str. Pastorului, nr. 6 (langa Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodata, cei care vor sa doneze si se afla in imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus mentionate ne pot contacta (0725. 321 313) si o echipa de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

IMG_1803


IMG_1806


IMG_1824


afi?_pâna_hat_de_carte


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate