Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda”, o nouă reprezentație pe 29 noiembrie, la sala mare, Arcub
(Teatru)
Intr-o comedie romantica si total anapoda, cinci personaje din Bucurestiul interbelic isi cauta perechea ideala. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki si Istvan Teglas revin in luna noiembrie, la ARCUB, intr-o noua reprezentatie exceptionala a spectacolului de teatru „Idolul si Ion Anapoda”, scrisa de George Mihail Zamfirescu si adaptata de regizoarea Mariana Camarasan.
Excelenta productie va fi pusa in scena miercuri, 29 noiembrie, la Sala Mare a sediului ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90), de la ora 19:00. Protagonistii spectacolului ii vor purta pe spectatori intr-o calatorie in timp si vor da viata unor personaje ce traiesc relatii marcate de pasiunea dezlantuita si plina de contradictii din anii frumosi ai vremurilor de odinioara.

”Idolul si Ion Anapoda” este o productie dramaturgica al carei text pastreaza atmosfera boema a epocii interbelice. ANAPODA… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viata – toate in amintirea unei doamne minunate care s-a indragostit candva de un barbat prea tanar, prea gentil, prea vorbaret… un om total, dar total ANAPODA.

Oana Pellea este Stavaroaia – o doamna plina de viata. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fata frumoasa, dar proasta si Istvan Teglas, Valter – un baiat tanar si destept.

Iubirea este pretutindeni. Ion este indragostit de Mioara. Mioara este indragostita de Valter. Valter si Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata rasfatata a lui Madam Stavar. Madam Stavar stie tot. Ea ghiceste in cafea si zidurile casei sale au ochi si urechi. Este puternica precum un general de armata si fragila ca un margaritarel.
Avem nevoie de bucurie, romantism, dragoste, povesti. Mai ales acum, cand lumea pare sa se dezintegreze, cand ritmul este alert si neiertator, cand se pare ca am uitat de noi. Este necesar sa ne redescoperim in lumina unui ras nestapanit, a unor farse nevinovate, pentru a vedea cat de ridicoli si sublimi suntem, sau am putea fi, atunci cand ne indragostim. De fapt, avem nevoie doar sa fim. Pana la urma Sa FIM. Pur si simplu.

IDOLUL SI ION ANAPODA, dupa G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Camarasan
Cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas
Regia: Mariana Camarasan si Toma Danila
Scenografia: Vladimir Turturica
Light-design-ul: stefan Vasilescu
Producator: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Asociatia GOONG Bucuresti. Proiect sustinut de Raiffeisen Bank.
Durata spectacolului: 120 minute, cu pauza

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 50 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Poster_Idolul si Ion Anapoda


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate