Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Clavecinissimo. Ediția 2017 a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti este dedicată clavecinului
(Muzică)
Capitala Romaniei va gazdui, intre 13 si 28 noiembrie 2017, cea de-a XII-a editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti. Subintitulat anul acesta „Clavecinissimo”, festivalul prezinta o serie de evenimente culturale de tinuta, dedicate interpretarii autentice a muzicii vechi.
Anul acesta festivalul este dedicat instrumentului favorit al Barocului muzical european, clavecinul.

Festivalul aduce, si anul acesta, la Bucuresti, muzicieni de top din Spania, Germania, Italia si Romania, care vor readuce in atentie sunete si sonoritati din alte vremuri” spune Laurentiu Constantin, directorul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti (FMVB). „Am pregatit doua saptamani de descoperire a noutatii muzicii vechi, laitmotiv-ul festivalului nostru, in compania unor artisti consacrati din Europa si din Romania”, mai spune Laurentiu Constantin.

Editia din acest an a festivalului debuteaza pe 13 noiembrie, cu recitalul cameral „Inspired by Corelli”, la Teatrul Evreiesc de Stat, urmat, pe 16 noiembrie, de „Toccami l’anima” – un recital de clavecin cu Marco Mencoboni (Italia), gazduit de Biserica Anglicana.
   
Pe 20 noiembrie, va avea loc recitalul solo de clavecin sustinut de Ketil Hausgand (Germania), „Bach and the French”, la Biserica Anglicana. Chiar a doua zi, pe 21 noiembrie, la MNAR (aripa stirbei), Ketil Haugsand va fi gazda „proiectului Taskin” – eveniment dedicat prezentarii proiectului de restaurare a clavecinului istoric Taskin de la Muzeul National Peles.
   
Pe 23 noiembrie, festivalul programeaza „Clavecinissimo by French”, un spectacol de muzica baroca franceza, in sala de festivitati a Institutului Cultural Roman (Aleea. Alexandru 38).
   
Doi artisti de renume din Spania (Xavier Diaz-Latorre si Pedro Estevan) vor sustine, pe 25 noiembrie, concertul „Sones de palacio”, in cadrul maiestuos oferit de Sufrageria Regala a Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR).
   
Programul de concerte al editiei a XII-a a FMVB se incheie pe 28 noiembrie cu „Bach 2.1”, un concert ce propune ca repertoriu Integrala concertelor pentru doua clavecine de Johann Sebastian Bach, la Sala Auditorium a MNAR.

Detalii suplimentare despre programul festivalului puteti gasi pe www.earlymusic.ro.
Biletele la spectacolele festivalului se pot obtine prin retelele Eventim si Kompostor.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este unul dintre cele mai importante evenimente  de muzica culta din Romania, fiind cotat pe locul patru intre „cele mai frecventate festivaluri din Bucuresti” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala). Festivalul este considerat cel mai important eveniment de muzica veche din Sud-Estul Europei iar in 2015 a devenit membru al prestigioasei Retele Europene de Muzica Veche (REMA).
   
Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale pana la muzica renascentista, baroca, bizantina. Concertele festivalului imbina muzica, vizualul si teatrul, angrenand publicul intr-o serie de povesti culturale nascute din timpuri de odinioara.

CLAVECINISSIMO

FMVB 2017

Editia a XII-a


Inspired by Corelli
Melinda (vioara baroca), Mircea (vioara baroca), Raluca (clavecin), Ciprian Campean (violoncel baroc), lauta/teorba: (Andrej).
Luni, 13 noiembrie, 19,00. Teatrul Evreiesc de Stat

Toccami l’anima
Concert solo clavecin - Marco Mencoboni
Joi, 16 noiembrie, 19,00. Biserica Anglicana, repertoriu italian

Bach and the French
Concert solo clavecin - Ketil Haugsand
Luni, 20 noiembrie, 19,00. Biserica Anglicana, repertoriu francez (Forqueray, Rameau, D`Anglebert)

Eveniment Taskin
Prezentarea proiectului de restaurare a clavecinului Taskin de la M.N. Peles
Marti, 21 noiembrie, 19,00. MNAR (Salile de expozitii dinspre Str. stirbei Voda)

Clavecinissimo by French
Spectacol de muzica baroca franceza (in memoriam prof. Ogneanca Lefterescu).: Aysel Puscasu, Ana Ghizdeanu, Evelin Branzei, Roxana Neacsu, Raluca Enea (solo clavecin), Mariana Pachis (scenografie, visuals), Laurentiu Calomfirescu (regie).
Vineri, 23 noiembrie, 19. Sala de festivitati a Institutului Cultural Roman.

Sones de palacio
Xavier Diaz Latorre (vihuela, chitara baroca) si Pedro Esteban (percutii).
Sambata, 25 noiembrie 2017, ora 19.00. Sufrageria Regala (MNAR).

Bach 2.1
Concerte la doua clavecine de J.S. Bach. Steffen Schlandt, Raluca Enea (clavecin), Melinda Beres, Mircea Ionescu (vioara baroca), Adorján Csaba (viola), Lázár Zsombor (violoncel), Szögyör Arpád (violone).
Marti, 28 noiembrie, 19,00. Sala Auditorium (MNAR).

Vizual FMVB 2017 - portrait - low rez

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate