Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Once Upon a Time in Romania / A fost odată în România. Filme versus corupție
(Cinema)
Infiltrata la toate nivelurile societatii, luand uneori aparentele unui thriller prost de serie B, fenomenul coruptiei este o realitate cotidiana cruda care risca sa devina invizibila din cauza banalizarii. Pentru a lupta impotriva indiferentei si pentru a mobiliza constiinta cetateneasca, platforma civica ”Initiativa Romania”, cu sprijinul Fundatiei germane ”Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est”, lanseaza proiectul Once Upon a Time in Romania, cu doua prime compozante: site-ul onceinromania sot ro si o competitie  de scurtmetraje anticorupti.
Fidele misiunii lor de promovare a valorilor democratice, a libertatilor si a drepturilor omului, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania se asociaza acestui demers ambitios. Prin gestul lor, cele doua urmaresc, pe de-o parte, sa contribuie la constientizarea de catre populatia tarii a amplorii acestui flagel si, pe de alta parte, sa stimuleze creativitatea societatii civile romanesti.

”In opinia noastra, este esential sa incurajam tinerele generatii sa se angajeze din punct de vedere social si sa-si faca auzite ideile despre problemele importante, cu impact direct asupra propriului lor viitor. Ni se pare, de asemenea, foarte interesant ca un subiect atat de serios precum coruptia sa fie abordat intr-o maniera ludica, deoarece o asemenea perspectiva se poate dovedi mult mai eficienta decat orice discurs cu accente grave”, afirma reprezentatii Institutului Francez din Romania.

In cadrul competitiei de scurtmetraje Once Upon a Time in Romania / A fost odata in Romania, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania vor acorda un premiu special. Acesta va fi decernat pe data de 14 decembrie 2017, cu ocazia Galei Anticoruptie.

Implicati-va, vorbiti despre actele de coruptie si propuneti solutii pentru a contracara aceste fapte trimitand scurtmetrajele si clipurile voastre video organizatorilor proiectului Once Upon a Time in Romania / A fost odata in Romania, pana pe 1 decembrie 2017. Filmele selectionate vor fi ulterior disponibile online pentru a fi supuse judecatii publicului si a unui juriu de specialisti. Conditiile de participare si criteriile de selectie a finalistilor se gasesc pe site-ul www.onceinromania.ro in sectiunea Film That!

Vocea si actele voastre conteaza; voi sunteti societatea!

Vizual Once Upon a Time in Romania


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate