Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Adenium anunță lansarea volumului ,,Halda de steril”
(Literatură)
Joi, 16 noiembrie, incepand cu ora 17.30, la Librarium Iulius Mall Iasi, va avea loc lansarea volumului „Halda de steril”, in prezenta autorului, Gabriel Andronache.
Invitatii sai vor fi Ioan Milica (Conf. univ. dr. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Litere, Catedra de Limba Romana si Lingvistica Generala) si Paul Gorban (poet si jurnalist). Evenimentul va fi moderat de Adrian Christescu (scriitor).
Volumul de proza a aparut la editura ADENIUM in Colectia PUNCT.RO. Proza si va fi disponibil in librariile Librarium, Sedcom Libris si pe site-ul www.adenium.ro incepand cu 16 noiembrie 2017.

Gabriel Andronache (n. 1972) a debutat publicistic in ziarul Vocea Husului, in 1991. Intre anii 2003-2009 a fost redactor al saptamanalului Ieseanul. In 2006, devine finalist al Concursului National de Scenarii organizat de catre HBO Romania, cu scenariul de scurtmetraj Amatorul, ecranizat in acelasi an in regia lui Marian Crisan si castigator al Premiului pentru Scenariu la Festivalul DaKINO (2007). De asemenea, filmul a fost selectionat la festivaluri prestigioase, precum Milano, Uppsala, Varsovia, Dresda, TIFF, Montpellier, Barcelona. In noiembrie 2006, incepe colaborarea ca scenarist al grupului VOUA, pentru care va scrie peste 70 de scheciuri TV, difuzate pe postul National TV in perioada 2006-2008. Scrie episoade pentru sitcomul Baronii (National TV, 2007), Fete de maritat (Prima TV, 2009-2010). In 2008, este coscenarist al show-ului Analiza fatala, difuzat pe postul Tele M Iasi. In 2007, scrie impreuna cu actorul si regizorul Ion Sapdaru piesa de teatru Chirita europarlamentara, montata la Teatrul de Stat din Oradea. De asemenea, colaboreaza cu Ion Sapdaru la piesa Aventurile baronului Münchhausen, montata in 2009 la Teatrul Luceafarul din Iasi. Este coscenarist al lungmetrajului Ho, ho, ho produs de catre MediaPro Pictures, cu premiera in noiembrie 2009. in 2010, reia colaborarea cu grupul VOUa, fiind coscenarist al emisiunii de divertisment Cel mai Show, difuzata pe National TV. In 2010, face parte din juriul Festivalului International de Film de la Iasi. In 2016, castiga cu scenariul de lungmetraj Berliner un grant de finantare din partea Centrului National al Cinematografiei. in octombrie 2011, scoate de sub tipar volumul de proza scurta Capul de locuitor la Editura T, pentru ca in noiembrie 2011 sa ii fie publicat romanul Ich bin ein Berliner la Editura Herg Benet. In iunie 2017, a publicat la Editura Junimea antologia de interviuri Convorbiri cu final deschis.

Gabriel Andronache despre Halda de steril: „Viata fiecaruia lasa in urma o "halda de steril", un loc in care raman uitate, mortificate, deseurile ramase dupa ce am dat tot ceea ce a fost mai bun din noi. Personajele acestei carti exploreaza desertul sterilitatii si inutilului, in incercarea de a-si regasi propria identitate”

,,Tot ce meritase sa se intample se petrecuse deja. Nimic nu mai putea schimba trecutul, iar viitorul parea a urma o traiectorie cu nimic mai fericita decat viata sa de pana acum. Zilele vor fi la fel, timpul va avea aceeasi masura, déjà vu inconfortabile vor fi la fel de prezente, iar pustiul va fi mereu in jurul sau, indiferent de coordonatele sale geografice. Harta libertatii sale a fost si va fi intotdeauna limitata la maruntele si atat de comodele tabieturi, fara urcusuri spectaculoase, fara escaladari ale varfurilor de inteligenta. Un pamant plat, un calator invizibil, o lume plina de certitudinile lucrurilor insignifiante si necesare.” ( fragment din Halda de steril)

Coperta G Andronache_etamina.cdr.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate