Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
BRD continuă turneul „Manifest pentru dialog” și aduce spectacolul Familii în 10 orașe din România
(Teatru)
Doi frati vitregi sunt nevoiti sa convietuiasca impotriva vointei lor, o tanara mama se confrunta cu alcoolismul sotului ei, un frate si o sora se reintalnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tanar trece prin momente de criza. Trei povesti care se intersecteaza si astfel isi modifica parcursul.
„Familii” e un spectacol care dezbate probleme ale societatii contemporane, precum egalitatea in drepturi, adoptia de catre un cuplu homosexual, violenta conjugala, valorile familiei traditionale si nu numai. Este marturia despre legatura cea mai intima dintre oameni, in complexitatea si diversitatea ei.

Familii este al treilea spectacol din cadrul turneului national „Manifest pentru dialog” sustinut de BRD – Groupe Société Générale, care isi propune sa aduca in prim-plan teme relevante pentru societatea contemporana. Turneul ajunge in 10 orase din Romania – Sibiu, Braila, Constanta, Galati, Iasi, Ramnicu Valcea, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Tirgu Mures – spectacolul fiind urmat de o discutie cu publicul, moderata de regizorul Eugen Jebeleanu si dr. psiholog Catalina Soare, in prezenta actorilor.

„Teatrul are darul de a ne transforma in martori ai unor franturi de viata, cu personaje inspirate din cei din jurul nostru, si ne ofera noi perspective prin care sa privim o situatie. De aceea, ne dorim ca an de an sa sustinem proiecte ale tinerei generatii, care dezbat teme actuale, cu o relevanta mare pentru societatea in care traim. Am lansat astfel umbrela «Manifest pentru dialog», sub care prezentam publicului, an de an, un nou spectacol intr-un turneu in 10 orase, urmat de o dezbatere alaturi de un psiholog si echipa. Experintele din anii trecuti ne-au confirmat utilitatea acestor discutii si deschiderea spectatorilor de a dezbate emotiile pe care le-au trait ca martori ai celor petrecute pe scena. Cu spectacolul «Familii» ne dorim sa ducem mai departe misiunea noastra de a deschide noi perspective cu ajutorul culturii si a teatrului”, a declarat Cosmina Frincu, Brand Manager, BRD – Groupe Société Générale.

„Mi-am dorit sa fac un spectacol care sa aiba o dimensiune documentara, ancorata in contextul actual al tarii noastre, care sa exploreze influenta pe care politicul o are asupra intimului si a chestiona un subiect de actualitate, care ne priveste pe toti: propunerea poiectului de lege care prevede modificarea definitiei familiei in Constitutia Romaniei. Eu cred intr-un manifest al acceptarii, al diversitatii si al libertatii de expresie si intr-un teatru empatic, care sa provoace spectatorul la dialog”, a declarat Eugen Jebeleanu, autorul spectacolului „Familii”.

„Familii” este un spectacol de teatru social care da voce unor indivizi anonimi. Personajele se confrunta cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmarii, identificarea rigida cu parintii sau dimpotriva, refuzul acesteia, patetismul intalnirilor de familie, insusirea rolului de parinte, inducerea si resimtirea culpabilitatii. Prin acest proiect, regizorul cauta sa puna intrebari spectatorului, sa ii trezeasca spiritul critic si civic si sa il faca sa reflecteze asupra unor preconceptii sau etichetari de excluziune sociala.

Din distributie fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pirliteanu, Stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu si Claudiu Urse.

Turneul „Manifest pentru dialog”, sustinut de BRD – Groupe Société Générale, are loc in perioada 5-24 noiembrie in 10 orase mari din tara si a inceput cu Sibiu, Braila, Constanta, Galati, Iasi si Ramnicu Valcea. Va continua cu Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Targu Mures, iar programul turneului include o reprezentatie in fiecare dintre orase.

Reprezentatii urmatoare:
       
Bucuresti    18 noiembrie, 19:00    Arcub Graboveni - Sala Mare
Cluj-Napoca    20 noiembrie, 19:00    Teatrul Maghiar de Stat
Timisoara    21 noiembrie, 20:00    Teatrul National „Mihai Eminescu”
Targu Mures     24 noiembrie, 19:00    Universitatea de Arta Teatrala

Spectacol Familii (1)


Spectacol Familii (2)


Spectacol Familii (3)


Despre  BRD – Groupe Société Générale

BRD - Groupe Société Générale este o banca universala care ofera servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor si face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Ca actor in societate, BRD investeste in cultura, educatie si sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvolta, cresc o noua generatie si aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezinta un pilon esential de dezvoltare a societatii, BRD incurajand in aceasta directie proiecte culturale inovatoare, care sa fie recunoscute si apreciate de tineri. Sub aceasta viziune a fost creata Scena9, o platforma tanara de jurnalism cultural care ofera zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale, si sunt sustinute initiative de teatru, film, arta vizuala contemporana sau muzica clasica.

Despre Teatrul National ”Radu Stanca” Sibiu

Teatrul National „Radu Stanca" este continuatorul traditiei de aproape cinci secole de teatru in Sibiu si in regiune si, alaturi de Festivalul International de Teatru de la Sibiu, a reusit performanta unica de a obtine titlul de Capitala Culturala Europeana pentru Sibiu, in anul 2007. Situat in Sibiu, un oras cu un potential cultural puternic, a dezvoltat parteneriate artistice importante cu organizatii locale, regionale si nationale si, de asemenea, cu universitati si asociatii. Este un teatru de repertoriu (123 de spectacole diferite) si are o numeroasa trupa de actori permanenti, conduce o scoala de excelenta in artele dramatice si productiile lui sunt des reprezentate pe scene internationale. Festivalul International de Teatrul de la Sibiu, care primeste multi artisti europeni in fiecare an, este condus in intregime de TNRS si contribuie la formarea reala a unei platforme pentru schimburi si comunicare in Romania si in Europa.
Raspunzand tuturor provocarilor contemporane, spectacolele Teatrului National „Radu Stanca" incearca sa surprinda diversitatea tendintelor din artele spectacolelor, pornind de la traditie, cuvant si imagine, si ajungand la spectacole muzicale, de instalatii si teatru-dans. Spectacolele Teatrului National „Radu Stanca" au fost invitate la cele mai importante festivaluri ale lumii, de la Edinburgh, la Avignon, Bruxelles, Roma, Tokyo, Seul, Sankt Petersburg, Moscova, Napoli, Paris, Merida, Liverpool, Londra, Budapesta, Tampere, Poznan, Varsovia, Koln, Freibourg, Barcelona, Lisabona, Porto, Cairo, Erevan, Tibilisi, Nitra, Atena, Thessaloniki, Belgrad, Varna Pecs, Lille, Tel Aviv si Sarajevo.

Afis Turneu Familii


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate